Konkrét problémákra adott megoldási javaslatainkat kiválaszthatja a menüpontokból! ↑↑↑

Alapvető vitaminok

A legfontosabb vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és esszenciális zsírsavak az általános betegség-megelőzés céljából

Az Alapvető vitaminok kategóriában összegyűjtöttük azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek hiányai a legelterjedtebbek a 21. századi ember életmódjában, és a legtöbb probléma esetén kikerülhetetlen a pótlásuk. Ahhoz, hogy a regenerációs folyamatok beinduljanak, és a további specifikus hatóanyagok is hasznosulni tudjanak, az alappilléreket biztosítani kell. Sok esetben a sikerélmények elmaradása ahhoz köthető, hogy nem gondolunk az alapvető fontosságú hatóanyagok pótlására. Az alább felsorolt vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és esszenciális zsírsavakban napjaink táplálkozása szűkölködik, ezért pótlásuk elengedhetetlen a hiányállapotok elkerülése és a hatékony prevenció céljából!

Alap vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, esszenciális zsírsavak

D3- & K2-vitamin komplex - A D3-vitamin a legfontosabb zsírban oldódó vitamin, amelynek hiánya szoros és tagadhatatlan összefüggésbe hozható a civilizációs megbetegedések előfordulási gyakoriságával. Egy olyan katalizátorról van szó, amely nélkülözhetetlen ez egészséges immunrendszerhez, a gyulladásos folyamatok elleni védekezéshez és a sejtszintű regeneráció beindításához. Ha nem tartózkodunk eleget napfényben, érdemes a pótlásról gondoskodnunk. A D3-vitamin hasznosulását elősegítő K2-vitamin hiánya összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri megbetegedések és a csontritkulás előfordulási kockázatának növekedésével.

Elektrolitok - Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát/-taurát/-malát - A kiegyensúlyozott elektrolitháztartás szervezetünk működésének egyik legfontosabb alapja. A kálium, magnézium, kalcium, nátrium dinamikus egyensúlya befolyásolja szervezetünk minden egyes folyamatát. Az ásványi anyagokban szegény nyugati táplálkozás nem kielégítő, sokszor arányaiban is problémás. A fokozott stresszel való megküzdéshez, az ideg-és izomrendszer megfelelő működéséhez, a szívizomzat, a normál vérnyomás, a normál vesefunkció, a megfelelő csontsűrűség, az egészséges vércukorszint és inzulin-érzékenység támogatására szükség van elektrolitokra. Továbbá szintén elengedhetetlen kofaktorok a D-vitamin hasznosulásához. Elektrolitokban gazdag élelmiszerek a zöldségek, zöldek, gumósok (burgonya, édesburgonya stb.). A fokozott stressz, a túlzott mennyiségben való feldolgozott élelmiszerek fogyasztása felborítja az amúgy is kényes elektrolit-rendszerünket. (ACE-gátló, béta-blokkoló vérnyomáscsökkentő és kálium-visszatartó vízhajtó gyógyszer használata esetén az Izotóniás italpor helyett a Magnézium-citrát vagy Magnézium-biszglicinát termékünk fogyasztását javasoljuk.)

B-vitamin komplex - A B-vitaminban szegény táplálkozás nemcsak a vegetáriánusok, vegánok problematikája. Egy sokkal széleskörűbb hiányállapotról van szó, amely szinte mindenkit érint. Az egyszerű szénhidrátokban bővelkedő élelmiszerek fogyasztása rengeteg B-vitamin felhasználással jár. A stresszes életvitel pedig további raktárokat ürít szervezetünkből. Hiányában csökken az energiaszint (fáradtság, gyengeség és ingerlékenység), tompul a mentális közérzet, szénhidrát-anyagcserezavar léphet fel. B-vitaminban gazdag élelmiszerek a tenger gyümölcsei, állati belsőség (máj), minőségi vörös húsok, tojás, zab, leveles zöldségek, stb.

További kiegészítés

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink és réz olyan általános nyomelemek, amelyek szervezetünk legtöbb funkciójához szükségeltetnek, és nyugati típusú étrend esetén hiányuk nagyon gyakori. A civilizációs egészségügyi problémák - pl. immunrendszer zavarok, metabolikus szindróma, hormonháztartási gondok, vércukor-és inzulinszint szabálytalanságok stb. -, mind összeköthetőek a nyomelemekben szegény táplálkozással. Cinkben bővelkedő élelmiszerek a tenger gyümölcsei, állati belsőség (máj), minőségi vörös húsok, magfélék, hüvelyesek, stb.

Krill olaj Omega-3 komplex - Jelen korunkat meghatározó táplálkozási anomáliák közül egyik legszembetűnőbb az Omega-3 zsírsavakban szegény, Omega-6 zsírsavakban gazdag táplálkozás. A növényi olajok nagy részének (napraforgóolaj, lenmagolaj, margarin, stb.), feldolgozott élelmiszerek, gyorséttermi ételek fogyasztásával könnyen megborul szervezetünk természetes zsírsav egyensúlya. Az Omega-6 túlzott fogyasztása pedig önmagában gyulladáskeltő hatásokkal bír, és negatívan befolyásolja egészségügyi állapotunkat, ezért Omega-3 zsírsavakkal ellensúlyozni kell bevitelüket.

Kolin & Inozitol - A B-vitamin család alkotói, amelyek elengedhetetlenek a máj optimális működéséhez. A kolin civilizációs betegségek, az inzulinrezisztencia, vércukor problémák, zsírmáj, a metabolikus szindróma kialakulásának legfontosabb prevenciós eszköze. Segíti a megfelelő zsíremésztést, támogatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, védi az idegsejteket - memóriavesztés, nehézkes koncentráció, neurodegeneratív problémák esetén mindig kell figyelni fokozott bevitelére. Segíti a méregtelenítési folyamatokat, kismamáknak, szoptató anyukának erősen ajánlott kolin szupplementációja! Kolinban bővelkedő élelmiszerek: máj, tojássárgája, lazac, kaviár, csicseriborsó, karfiol, kelbimbó, stb.

Jód & Szelén - A jód és a szelén nyomelemek hiánya szoros összefüggésben áll a pajzsmirigy problémákkal, a fokozott nőgyógyászati, termékenységi, hormonális és cisztásodási megbetegedésekkel. Ezek a z egészségügyi gondok pedig jelenünket egyre inkább meghatározzák. Általános tévhit, hogy csak a pajzsmirigy-gondokat kötjük össze a jódhiány lehetőségével, miközben a szervezetünk rengeteg jódigényes szervvel rendelkezik: mellek, petefészkek, méh, herék, prosztata, máj, tüdő, vese. Jód legnagyobb mennyiségben a tengeri halakban, algákban, míg szelén az állati belsőségekben (máj), tojásban, paradióban, csírafélékben van jelen.

Az alap vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek bevitelét érdemes saját igényeinkhez igazítani, felmérni, hogy étrendünk, életmódunk miben bővelkedik és miben szorulunk támogatásra. Nem szükséges napi szinten fogyasztani ezeket a készítményeket, ha a megelőzés az elsődleges cél és a táplálkozásunkra is odafigyelünk. Így napokat is kihagyhatunk pótlásukból, szinten tartásra pedig elegendő heti rendszerességgel alkalmazni a kapszulákat. (Például nyáron, napozást követve nem szükséges D-vitamint használni.) Természetesen egyedi esetek, specifikus egészségügyi problémák további feladatokat rejtenek, és egyéb más természetes hatóanyagokkal, gyógynövényekkel való étrend-kiegészítés is szükségessé válhat.

Rosszindulatú folyamatok

Antioxidánsokkal, vitaminokkal, nyomelemekkel az oxidációs folyamatok káros hatásainak csökkentéséért

Az általunk javasolt elsődleges termékek: Glutation, Jód & Szelén, D3- & K2-vitamin komplex, Brokkoli & Vízitorma, 8-E-vitamin komplex, 7-Gomba komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Rosszindulatú folyamatok

1. Antioxidánsok a sejtszintű gyulladáscsökkentésért és a hatékony szabad gyök semlegesítésért:

*Szabad gyökök: a sejteket érő reaktív oxidáló molekulák, amelyek károsíthatják a sejtmembránt és a sejt DNS-t is.

7-Gomba komplex - Serkenti a természetes ölő- (NK sejtek) és falósejtek (makrofágok) munkáját. A tumorsejtekben gátolja az érképződést (angiogenezist), segít visszenyerni a legyengült immunrendszer aktivitását, így hatékonyan alkalmazható daganatterápia kiegészítéseként.

Kurkuma Forte - Nem-szteroid gyulladáscsökkentő hatással bír, gátolja a gyulladáskeltő enzimeket: a ciklooxigenázt (COX-2) és a lipooxigenázt (5-LOX). Hatóanyagai fokozzák a rosszindulatú sejtek programozott sejthalálát (apoptózis).

Rezveratrol+ - A színes flavonoid molekulák védenek a sejtek genetikai anyagát (DNS) érő hatások ellen, ill. számos gyulladáskeltő jelzőmolekulát (TNF-α, IL-1β, és IL-6 citokinek) blokkolnak, amelyek a daganatos sejtek kialakulásában játszhatnak szerepet.

Fekete áfonya - Az antocianinok fokozzák a rosszindulatú sejtek programozott sejthalálát (apoptózis) számos rákos sejtvonalban - száj, mell, vastagbél, prosztata. Gátolják a DNS-károsodást, csökkentik a tumorsejtek ellenálló-képességét.

Feketekömény-olaj - Serkenti a természetes ölő- (NK sejtek) és falósejtek (makrofágok) munkáját. Fenntartja a romboló és védő hatású gyulladásos folyamatok egyensúlyát.

Astaxanthin - Blokkolja a gyulladásos immunválaszban résztvevő nukleáris faktor kappa B (NF-kB) jelátviteli útját, csökkentve pl. a gyulladásos folyamatokat a szemben (retina károsodás), a bőrszövet rosszindulatú elváltozásának kockázatát. A romboló és védő hatású gyulladásos folyamatok egyensúlyának fenntartásáért felelős.

8-E-vitamin komplex - A tokotrienolok gátolják számos típusú rosszindulatú elváltozás kialakulását - ösztrogén pozitív és ösztrogén negatív mellrák, prosztata, vastagbél, tüdő, gyomor, bőr, hasnyálmirigy sejtszaporodást.

Brokkoli & Vízitorma - Semlegesíti a szabad gyököket, ezáltal véd a maradandó sejtkárosodás ellen, a sejtmembrán pusztulásától, a DNS mutációjától. Gátolja a daganatos sejtek osztódását. A mell, gyomor, tüdő, vastagbél és prosztata rosszindulatú folyamatainak gyakorisága csökkenhet bevitelével.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. Alapvető vitaminok kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A magasabb szérum D-vitamin szint összefüggésben van a leggyakoribb rákos megbetegedések (pl. mell-, petefészek, prosztata-, vastagbél-, tüdőrák, stb.) alacsonyabb előfordulásával. Beindítja a rákos megbetegedés leküzdését segítő folyamatokat: csökkenti a tumor burjánzását, csillapítja a gyulladást, csökkenti a terjeszkedésre való képességet, növeli az apoptózis mértékét.

Jód & Szelén - A nyomelemek hiánya jelentős kockázati tényezője a hormonális eredetű rosszindulatú folyamatok kialakulásának (mell-, petefészek-, prosztatarák). A jód fokozza az immunrendszer hatékonyságát és a fehérvérsejtek ölőképességét. A szelén fenntartja a petefészek, a méhnyak, a végbél, a húgyhólyag, a nyelőcső, a hasnyálmirigy és a máj szöveteinek egészségét, hiányában sokkal gyakoribb a rosszindulatú daganatok kifejlődése.

3. A máj támogatása egy kihagyhatatlan lépés:

NAC - A paracetamol tartalmú vény nélkül kapható gyógyszerek (pl. láz-, fájdalomcsillapítók stb.) túlzott fogyasztása hepatoxicitáshoz vezethet, kimerítheti a szervezet glutation-rendszerét. A NAC képes rehabilitálni a toxikus folyamatokat a májsejtekben. Az Acetil-L-Cisztein növeli a szervezet glutation-szintjeit, antioxidáns hatása révén fokozza az immunrendszer működését, segíti a sejtszintű regenerációt és gyulladáscsökkentést, hozzájárul a toxinok, méreganyagok hatékony kivezetéséhez.

Glutation - Védi a sejteket és mitokondriumokat a belső oxidációs folyamatok káros, romboló hatásaitól. Segíti a lehetséges rákkeltő anyagok eltávolítását, semlegesíti a szabad gyököket. Képes az összes többi antioxidáns hatását maximalizálni.

Kolin & Inozitol - Lipotróp anyagként elősegíti a zsírok elszállítását a májból, megelőzve a súlyos problémákat (pl. a máj gyulladásos szöveti elváltozása).

Gyulladás

Többlépcsős megközelítés a civilizációs megbetegedéseket meghatározó krónikus gyulladásos folyamatokra

Általános gyulladáscsökkentés esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Glutation, Cink & Réz nyomelem komplex, D3- & K2-vitamin komplex, Brokkoli & Vízitorma, Kurkuma Forte

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Gyulladás

1. Direkt gyulladáscsökkentő hatással bíró hatóanyagok és vitaminok:

Kurkuma Forte - Gátolja az ízületi, izom- és krónikus gyulladásokért felelős enzimeket: a ciklooxigenázt (COX-2) és a lipooxigenázt (5-LOX).

Rezveratrol+ - A rezveratrol kapcsolódik a szervezet egyéb antioxidánsaihoz (pl. C-, E-vitaminhoz) és megsokszorozza azok antioxidáns erejét a szabad gyökök elleni védekezésben. Az antocianinok sejtvédő, lipidcsökkentő, vérlemezke összetapadást és vérrögképződést gátló hatása normalizálja a vérnyomást, ezáltal elejét veszi az ebből fakadó gyulladásos folyamatoknak (pl. metabolikus szindróma, öregedés).

Fekete áfonya - Az antocianin molekulák megakadályozzák a hajszálérrendszer repedezettségét, a lerakódásokat, ezzel a további gyulladásos folyamatok létrejöttét.

Astaxanthin - Blokkolja a gyulladásos immunválaszban résztvevő nukleáris faktor kappa B (NF-kB) jelátviteli útját. Csökkenti az UV fény által kiváltott káros oxidációs folyamatokat (szem, bőr).

Feketekömény-olaj - A romboló és védő hatású gyulladásos folyamatok egyensúlyának helyreállításában vesz részt.

8-E-vitamin komplex - Az E-vitamin antioxidáns hatását a vérben is kifejti, gátolja az ott zajló oxidációs folyamatokat.

7-Gomba komplex - A gombák (Ganoderma lucidum) növelik a vér oxigénszintjét, ezáltal a szervezet egészére frissítő hatással bírnak, és elősegítik az újjáépítő folyamatokat.

Brokkoli & Vízitorma - A szulforafán és az apigenin segítenek a májszövet egészségének megőrzésében és helyreállításában. Ígéretes sejtvédő hatásokkal rendelkeznek, semlegesítik a szabad gyököket. Alkalmazását hangsúlyozottan ajánljuk.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A magasabb szérum D-vitaminszint csillapítja a gyulladásos folyamatokat. Növeli a regulátoros T-sejtek számát, melyek helyreállítják az immunrendszer működését.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát - Az elektrolitok minden szervünk működését jó irányba befolyásolják. Hosszú távú élettani folyamatok elindításában játszhatnak szerepet, hozzájárulnak a gyulladásszint normalizálásához.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink és réz a legfontosabb természetes antioxidánsunk (a réz/cink szuperoxid-diszmutáz/SOD) összetevője, amely hatástalanítja a szabad gyököket.

Jód & Szelén - A nyomelemek hiánya jelentős kockázati tényezője a hormonális eredetű gyulladásos folyamatok kialakulásának, ezért a nők és férfiak esetén is kiemelten fontos a pótlása. A jód és a szelén fenntartja a mell, petefészek, prosztata és a pajzsmirigy egészségét.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-6 túlzott fogyasztása (margarin, napraforgóolaj, repceolaj stb) önmagában gyulladáskeltő hatásokkal bír, és negatívan befolyásolja egészségügyi állapotunkat, ezért Omega-3 zsírsavakkal ellensúlyozni kell bevitelüket.

3. A máj támogatása a gyulladáscsökkentés egyik legfontosabb pillére:

Kolin & Inozitol - Nélkülözhetetlen az egészséges sejtmembránhoz és DNS-hez. Lipotróp anyagként elősegíti a zsírok elszállítását a májból, megelőzve a súlyos problémákat (pl. a máj gyulladásos szöveti elváltozása).

Glutation - Akadályozza az autoimmun betegségekre jellemző túlzott immunválasz és gyulladás kialakulását, semlegesíti a szabad gyököket. Képes az összes többi antioxidáns hatását maximalizálni.

NAC

*Szabad gyökök: a sejteket érő reaktív oxidáló molekulák, amelyek károsíthatják a sejtmembránt és a sejt DNS-t is.

Immunvédelem

Az immunrendszer támogatása, vírusok, baktériumok, gombás fertőzések elleni védekezés

Általános immunvédelem, megfázás, influenza esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, D3- & K2-vitamin komplex, Glutation, Fekete bodza & Astragalus, Lizin

Övsömör kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Lizin, B-vitamin komplex, R-Alfa-Liponsav, Kolin & Inozitol, D3- & K2-vitamin komplex

Herpes simplex vírus kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Lizin, NAC, Cink & Réz nyomelem komplex, Fekete bodza & Astragalus

Candida kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Saccharomyces Boulardii, Feketekömény-magolaj, D3- & K2-vitamin komplex, LGG probiotikum+, Articsóka & Máriatövis

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Immunszervek

1. Immunrendszert támogató specifikus hatóanyagok, gyógynövények antivirális és antiszeptikus hatásokkal:

Fekete bodza & Astragalus - A fekete bodza és astragalus kivonatok vírusellenes, antivirális, antiszeptikus (antibakteriális) hatással bírnak, kiválóan alkalmazhatóak megfázás, influenza, vírus által okozott légúti megbetegedések megelőzésére vagy a már meglévő tünetek enyhítésére.

Cink & Réz nyomelem komplex - Akadályozza a vírusok légzőcsatornák felszínéhez való tapadását és reprodukálódását, ezáltal segít megelőzni a fertőzések kialakulását, ill. csökkenti a kellemetlen tüneteket. A cink hozzájárul a T-limfocita fehérvérsejtek képződéséhez és aktiválásához, amelyek segítenek a fertőzések leküzdésében.

Lizin - Kiváló immunerősítő, a köztudatban a megfázás elleni védekezés miatt ismeretes. Hozzájárul a herpes simplex vírus aktivizációjának, kitörésének megelőzéséhez, és az övsömör kiegészítő kezelésében is alkalmazható.

Glutation / NAC - Alacsony glutationszint figyelhető meg legyengült immunrendszer esetén. Fokozza a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel szemben, felgyorsíthatja a betegségekből való felgyógyulást. Fokozza a természetes ölő- és falósejtek aktivitását.

R-Alfa-Liponsav - hozzájárul a glutation kiegyensúlyozott szintéziséhez, továbbá segítség az idegeket érintő gyulladás, károsodás csökkentésében (övsömör esete).

Feketekömény-magolaj - A kurkuma- és gyömbérolaj illóanyagai növelik a fekete kömény hatékonyságát, így az immunvédő (immunstimuláló, antivirális, természetes antibiotikum) hatás megsokszorozódik. Jótékony fertőtlenítők, tisztító hatással bírnak a gyomorra, bélrendszerre, az egész szervezetre.

Kvercetin & Bromelain - Az utóbbi kutatási eredmények rámutattak arra, hogy a kvercetin egy olyan flavonoid, amely antivirális és immunmoduláló hatásokkal bír. Segítséget nyújthat számos légzőszervet támadó vírussal szemben.

7-Gomba komplex - A gyógygombákban lévő poliszacharidok - kiegészülve olajfa levél kivonatával - erősítik az immunrendszert, védenek a fertőzésekkel szemben. Fokozzák a természetes ölő- és falósejtek aktivitását.

Saccharomyces Boulardii - Gátolja a kórokozók toxinjainak termelődését, hatásosnak bizonyulhat fertőzéses/akut hasmenéses állapotok megelőzésében, ill. kiegészítő kezelésében. Növelve a hasznos bifido- és lactobacillusok számát segít visszaszorítani a betegséget okozó mikroorganizmusokat.

LGG probiotikum+ - Segíti az immunrendszer hatékony működését, hatására védettebb lesz a fertőzéses betegségekkel szemben. Megakadályozhatja a kórokozók megtelepedését vagy a kártékony baktériumok túlsúlyba kerülését a bélflórában. A bélfal épségét megőrizve gátolja a kórokozók behatolását a véráramba.

C-vitamin komplex - Fokozza az immunfunkciót, csökkenti a megfázás időtartamát és a tünetek súlyosságát. (Képes inaktívvá tenni a herpeszvírust.)

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - Az immunrendszer sejtjei D-vitamin receptorokban gazdagok, így az immunválaszok szabályzásában fontos szerepet játszik. Növeli a regulátoros T-sejtek számát, melyek helyreállítják az immunrendszer működését.

B-vitamin komplex - az alacsony B12-vitaminszint csökkent immunrendszeri működést eredményez.

3. Hosszútávú gyógyszeres kezelések gyengítik az emésztőrendszer, a máj optimális működését, amely negatívan befolyásolja az immunrendszer hatékonyságát.

Kolin & Inozitol / Articsóka & Máriatövis

Agyi vérkeringés

Hatóanyagok a kiegyensúlyozott perifériás vérkeringésért, az agyi vérellátás optimalizálásáért

Az általunk javasolt elsődleges termékek: Krill olaj Omega-3 komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, D3- & K2-vitamin komplex, 8-E-vitamin komplex, Rezveratrol+

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Agyi vérkeringés

1. Érrendszert, perifériás vérkeringést támogató hatóanyagok, antioxidánsok:

Rezveratrol+ - Segít megőrizni az erek és mikrokapillárisok rugalmasságát, ezáltal hozzájárul az agy egészséges vérellátásához. Fokozza a perifériás NO (nitrogén-monoxid) keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

Kvercetin & Bromelain - A bioflavonoidok segítenek megőrizni az erek és mikrokapillárisok szerkezeti integritását, hozzájárulva az egészséges vérkeringés fenntartásához. Fokozzák a perifériás NO keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

Galagonya & Fokhagyma komplex - Védi az érfal rugalmasságát, akadályozza a plakkok lerakódását, segít megelőzni a vérrögök képződését, emellett vazodilatációt (értágítást) is kivált.

Q10 / Q+ Ubiquinol / Nano Q10 - Jelentősen javít az artéria rugalmasságán (C-vitaminnal, E-vitaminnal, továbbá szelénnel kombinálva), amely egyúttal jobb glükóz és lipid metabolizmust, csökkenő vérnyomást eredményezhet.

C-vitamin komplex - Erek és kapillárisok megerősítéséért, érfalvédő hatással bír.

8-E-vitamin komplex - A tokotrienolok képesek csökkenteni az érelmeszesedés kialakulásának esélyét, az érelzáródások veszélyét. Fokozzák a perifériás NO (nitrogén-monoxid) keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin (A-vitaminnal együtt) felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin annak aktiválásáért, mely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását, így az érszűkület kialakulásának kockázatát.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok hozzájárulnak a mikrokapillárisok átjárhatóságához, elősegítve a gázcserét, tápanyagok felvételét és salakanyagok leadását, mely egyúttal a sztrók kialakulásának kockázatát is csökkenti.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) jelenléte a szövetekben, vérben és vörösvértestekben pozitívan hat a keringési rendszer működésére. Hozzájárulnak a vérerek egészségének megőrzéséhez, a normál véralvadáshoz.

Idegrendszer

Hatóanyagok az idegrendszer védelméért és az idegsejtek támogatásáért

Általános idegrendszer erősítés esetén általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Krill olaj Omega-3 komplex, B-vitamin komplex, R-Alfa-Liponsav, Acetil-L-Karnitin

Nyugtalan láb szindróma kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol

Parkinson-kór kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, B-vitamin komplex, Citikolin, Acetil-L-Karnitin, R-Alfa-Liponsav, NAC

Alzheimer-kór kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Citikolin, R-Alfa-Liponsav, NAC, Acetil-L-Karnitin

ADHD kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Krill olaj Omega-3 komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol

Neuropathia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, R-Alfa-Liponsav, Acetil-L-Karnitin, Kolin & Inozitol

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Idegsejt/neuron

1. Specifikus, az idegrendszer védelmét és az idegsejtek regenerációját, rehabilitációját szolgáló hatóanyagok (fokozott idegsejtkárosodás esetén):

Astaxanthin - A karotinoidok képesek áthatolni a vér-agy gáton és felhalmozódni az idegszövetben, ezáltal erőteljes védőhatást gyakorolnak az idegsejtekre.

R-Alfa-Liponsav - Javítja az idegsejtek vérellátását és elősegíti az ingerület elvezetését, alkalmas lehet bármely idegkárosodás miatt kialakult tünetek (zsibbadás, bizsergés) kiegészítő kezelésére.

Glutation - Védelmet nyújt az idegsejtek számára az oxidáció ellen. Képes kivezetni a toxikus metabolitokat az agyból, ezáltal védi az idegrendszer egészségét. Képes az összes többi antioxidáns hatását maximalizálni.

NAC - Szabályozza az agy a glutamátszintjét (idegi ingerület átvivő anyag), ezáltal segítséget nyújthat a kognitív képességek rehabilitációjában és memória javításában. Kutatási eredmények kiemelik a dopaminszintre gyakorolt pozitív hatásait is, enyhítheti a tremor (remegés) tünetét.

Acetil-L-Karnitin - Áthatolva a vér-agy gáton jelentős védőhatást tud kifejteni az idegszövetre, a központi idegrendszerre. (R-Alfa-liponsavval és B-vitaminokkal kombinálva kiemelkedő idegrendszervédő kombinációt alkot.)

Citikolin - Növeli az agyi aktivitást, fokozza a dopamin hormon szintjét, ami a pozitív hangulatért, motivációért felelős hormon. Humán klinikai vizsgálatokban idős emberek esetén javította a memória funkciót és szellemi képességet. Fokozta az agy energiafelhasználását és az idegsejtmembránok újjáépülését.

8-E-vitamin komplex - Számos kutatás alátámasztotta a tokotrienolok idegszövetre gyakorolt pozitív hatásait.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, hatóanyagok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D3-vitamin hiánya összefüggésbe hozható a központi idegrendszert érintő betegségek kialakulásával, az idegsejtek fokozott károsodásával (pl. szklerózis multiplex).

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok bevitelével hozzájárulunk az idegrendszer megfelelő működéséhez, az optimális jelátvitelhez (szinapszisok) és az idegsejtek védelméhez.

B-vitamin komplex - Elősegíti az ingerületátvivő anyagok és hormonok megfelelő működését az agyban. Termékünkben megnövelt B1-vitamin kiemelkedő idegrendszervédő hatással bír, és a hozzáadott inozitol egyúttal ingerületátvivő anyagként is működik.

Krill olaj Omega-3 komplex - A benne található foszfolipid Omega-3 zsírsavak könnyedén eljutnak az idegszövetekig. Az EPA és DHA az idegsejtek fő strukturális elemei, melyek jelentős neuroprotektív védelmet biztosítanak.

Kolin & Inozitol - Javít az idegrendszeri funkciókon. A kolin szükséges az acetilkolin nevű neurotranszmitter szintéziséhez, amely az idegsejt membránok építésére és fenntartására szolgál. Az inozitol ingerületátvivő anyagként is működik.

Szem/Látás

Antioxidánsok, vitaminok a szem egészségének és épségének megőrzéséért, a hajszálérrendszer támogatásáért és a látásromlás megelőzéséért

Szemromlás, szemszárazság esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Astaxanthin, D3- & K2-vitamin komplex, Fekete áfonya, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát

Elváltozások (hályogképződés) esetén, makula-degeneráció kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav, Astaxanthin, D3- & K2-vitamin komplex, Rezveratrol+

Retinopathia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav, Astaxanthin, D3- & K2-vitamin komplex, Fekete áfonya

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Szem/Látás

1. Specifikus, flavonoidokban gazdag, hajszálérrendszert és idegsejteket védő hatóanyagok:

Astaxanthin - A zeaxantin a retina csap nevezetű receptor sejtjeiben koncentrálódik, amelyek a színlátásért felelősek. A lutein a pálcika nevű fotoreceptorokban, amelyek a fekete-fehér látásban játszanak szerepet. Az astaxanthin a szivárványhártya izmaiban halmozódik fel, hozzájárulva a sugártest funkció javításához, az optimális fókuszáláshoz és megfelelő szem akkomodációhoz. Csökkenti az UV fény által kiváltott káros oxidációs folyamatokat a szemlencsében. Segít a retina károsodásának megelőzésében.

Fekete áfonya - Védi a retina idegsejtjeit, segíti a rodopszin (a retina fényelnyelő pigmentje) regenerációját, ezáltal hozzájárul a szürkületi látásfunkció javításához. Csökkenti a szem hajszálereinek gyulladását, gátolja a szemlencse károsodásának kialakulását. Hangsúlyozottan ajánlott azoknak, akik sok időt töltenek a számítógép képernyője előtt.

Rezveratrol+ - Segít megőrizni a szem egészséges vérellátását, csökkentve a hajszálereinek gyulladását. Alkalmazható időskori látásproblémák kiegészítő kezelésére, retina károsodásra. Hangsúlyozottan ajánlott azoknak, akik sok időt töltenek a számítógép képernyője előtt.

R-Alfa-Liponsav - Megakadályozza a szemlencse elhomályosodását, elszürkülését, regenerálja a retina idegsejtjeit, javítja annak jobb vérellátását, és gátolja a szemnyomás növekedését.

Hialuronsav & MSM komplex - Magasfokú vízmegkötő-képességénél fogva eredményesnek vélik a szemszárazság okozta tünetek enyhítésében.

C-vitamin komplex - Védi az erek és kapillárisok épségét, segít rugalmasságuk megőrzésében. Óvja a szem hajszálereit a bevérzés ellen, amelyek a nyomás változásra különösen érzékenyek.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin (A-vitaminnal együtt) felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin annak aktiválásáért, amely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását. Ez a mechanizmus biztosítja vérerek, így a hajszálérrendszer megfelelő vérellátását.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok bevitelével hozzájárulunk az idegrendszer megfelelő működéséhez, az optimális jelátvitelhez (szinapszisok) és a látóidegek épségének megőrzéséhez. Mivel csökkenti a mesterséges kékfény okozta negatív hatásokat, ezért hangsúlyozottan ajánlott azoknak, akik sok időt töltenek a számítógép képernyője előtt.

Krill olaj Omega-3 komplex - A benne található foszfolipid Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) könnyedén eljutnak az idegszövetekig. Az idegsejtek struktúrális elemeiként kiemelkedő szemvédő tulajdonsággal bírnak. Segítik megőrizni a vérerek, így a hajszálérrendszer egészségét. A szemszárazság elleni védekezésben is fontos tényező.

3. Fokozott szemromlásnál a máj mindig támogatásra szorul:

Kolin & Inozitol - Javít az idegrendszeri funkciókon. A kolin szükséges az acetilkolin nevű neurotranszmitter szintéziséhez, amely az idegsejt membránok, így az ideghártya (retina) egészségének fenntartására is szolgál.

Glutation / NAC - Képes a toxikus metabolitok kivezetésére az agyból, ezáltal védi az idegrendszer egészségét, és hozzájárul az optimális jelátvitelhez (szinapszisok). Óvja a látóidegek épségét. Képes az összes többi antioxidáns hatását maximalizálni.

Fog/Fogíny

Vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok a fogak épségének és szerkezetének megóvásáért

Az általunk javasolt elsődleges termékek az egészséges fogazatért: Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát, Cink & Réz nyomelem komplex, Jód & Szelén

Az általunk javasolt elsődleges termékek a fogíny egészségéért: D3- & K2-vitamin komplex, Q10 / Q+ Ubiquinol / Nano Q10, Rezveratrol+, C-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Fog/Fogíny

1. Q10 a gyulladáscsökkentésért, krónikus ínyproblémákban:

Q10 / Q+ Ubiquinol / Nano Q10 - Hatékonyan bevethető fogínnyel kapcsolatos problémák - fogíny/fogágy krónikus gyulladása, sorvadása - kiegészítő kezelésében. Enyhítheti a fogínyfájdalmat, és felgyorsíthatja a szájsebészeti műtéteken átesettek regenerálódási idejét.

C-vitamin komplex - Hiányában nagyobb a kockázata a fogínyvérzésnek és ínysorvadásnak. Flavonoidokkal kombinálva tovább növelhetjük gyulladáscsökkentő képességét.

Rezveratrol+ - A flavonoidok jelentős mértékben csökkentik a fogínygyulladást. Megsokszorozzák a C-vitamin hatásmechanizmusát.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - Megfelelő K2-, D3- és A-vitamin bevitel szükséges ahhoz, hogy az oszteokalcin nevű GLA fehérje termelődjön, ill. aktiválódjon, ezzel biztosítva az erős fogazatot.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát - Az elektrolitok hozzájárulnak a megfelelő csontsűrűség és a fogszerkezet épségének fenntartásához.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink és a bór ásványi anyagok hiányában a kalcium nem képes megfelelően hasznosulni, ezért érzékennyé és törékennyé válhat a fogazat.

Jód & Szelén - Egyéb nyomelemekkel közösen (cink, réz) aktívabb szervesanyag-hasznosulást eredményeznek (pl. jobb kalcium-felhasználás), ezáltal hozzájárulnak az erősebb fogazathoz.

Légzőrendszer

Tápanyagok, antioxidánsok az egészséges tüdő fenntartásáért és regenerálásáért

Dohányzás/dohányzásról való leszokás esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Brokkoli & Vízitorma, NAC, C-vitamin komplex

Asztma kiegészítő kezelésében/általános tüdővédelem esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Brokkoli & Vízitorma, Glutation, Cink & Réz nyomelem komplex, Jód & Szelén

Tüdőfibrózis kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, NAC, Glutation, Brokkoli & Vízitorma, Cink & Réz nyomelem komplex, 8-E-vitamin komplex, Rezveratrol+ / Kvercetin & Bromelain

COPD kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, NAC, Glutation, Kurkuma Forte, 8-E-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Légzőrendszer

1. Kéntartalmú hatóanyagok, antioxidánsok az egészséges tüdőért:

NAC - Az Acetil-L-Cisztein segítséget nyújthat makacs köhögés esetén (megfázás, influenza, hörghurut). Kutatások eredményesnek vélték COPD kiegészítő kezelésében. A glutation-szintek fokozásával csökkentheti a tüdőszövet gyulladásos állapotát, hozzájárulhat annak regenerációjához.

Brokkoli & Vízitorma - A keresztesvirágúakban található kéntartalmú szulforafán a tüdő nélkülözhetetlen tápanyaga. Növeli a kortikoszteroidok (mellékvesekéreg hormonjai) gyulladáscsökkentő hatásmechanizmusát, így biztosítva az alsó és felső légutak egészségét.

Glutation - Semlegesíti a szervezetben található toxinokat, védelmet nyújt környezeti szennyezők (pl. szmog) káros hatásaival szemben, így biztosítva az alsó és felső légutak épségét. Méregtelenítő képességét tovább fokozhatjuk egyéb kéntartalmú molekulákkal (pl. Brokkoli & Máriatövissel kombinálva). Képes az összes többi antioxidáns hatását maximalizálni.

8-E-vitamin komplex - A tüdő fontos antioxidánsa. A tokotrienolok pótlása segít az asztma és a COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség) tüneteinek enyhítésében.

C-vitamin komplex - Védelmet nyújt az oxidatív stresszel szemben.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink és a szilícium ásványi anyagok hozzájárulnak az egészséges tüdőszövet fenntartásához és regenerálódásához. A cink pótlása segít az asztma tüneteinek enyhítésében.

Jód & Szelén - Általános tévhit, hogy csak a pajzsmirigy jódigényes szervünk: többek között a tüdő megfelelő működéséhez is elengedhetetlen tápanyag.

Pajzsmirigyműködés

Hatóanyagok a pajzsmirigy támogatásáért és kiegyensúlyozott működéséért

Pajzsmirigy alulműködés kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Jód & Szelén, Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, Glutation

Pajzsmirigy túlműködés kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát, B-vitamin komplex, 8-E-vitamin komplex, Articsóka & Máriatövis

Autoimmun eredetű pajzsmirigy probléma (Hashimoto) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Jód & Szelén, Cink & Réz nyomelem komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Kolin & Inozitol, Brokkoli & Vízitorma, NAC

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Pajzsmirigyműködés

1. Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlása (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

Jód & Szelén - A jód és szelén szükséges a pajzsmirigyhormonok (T3, T4) megfelelő termelődéséhez. Legtöbbször a felborult hormonháztartás az oka a fáradtságnak, súlygyarapodásnak, depressziónak és kognitív hanyatlásnak. Általánosan elmondható, hogy napjaink táplálkozása jódból és szelénből a kívánt mennyiséget nem fedezi.

Cink & Réz nyomelem komplex - A pajzsmirigy az optimális cink-réz egyensúlyi bevitel esetén működik csak megfelelően. A cink közvetlenül segíti a tiroxin hormon (T4) átalakulását az aktív pajzsmirigyhormonná, trijód-tironinná (T3).

D3- & K2-vitamin komplex - A D- és A-vitamin hiánya összefüggésben áll az autoimmun pajzsmirigy megbetegedésekkel, fontos szerepet vállalnak a pajzsmirigy hormonegyensúlyának fenntartásában.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát - Az elektrolitok segítenek (kálium, magnézium) a kiegyensúlyozott hormondrendszer működésében, így a pajzsmirigy funkciók javításában is. Ha egyéb más egészségügyi kondíciók ( pl. inzulinrezisztencia) is társulnak a pajzsmirigy problémákhoz, akkor a pótlásuk elengedhetetlen.

B-vitamin komplex - Segít a stressz leküzdésében, amely a szervezet gyulladásszint növelésével járhat, így a pajzsmirigyműködés rendellenességeivel is.

2. Gyógynövények és egyéb antioxidáns hatóanyagok a pajzsmirigy megfelelő működéséért (mellékvese és máj támogatásának fontossága):

YiYa Rhodiola - Támogatja a mellékvesét, elősegíti az anti-stressz hormonok (pl. kortizol) optimális termelődését, ui. a hosszú távú stressz növeli a szervezet gyulladásszintjét, amely a pajzsmirigyműködést is akadályozhatja (krónikus fáradtság, pajzsmirigy-alulműködés összefüggései).

Brokkoli & Vízitorma / Articsóka & Máriatövis / NAC / Glutation / Kolin & Inozitol - Segítik a máj működését, a túlzott stressz kordában tartását, így a gyulladásszint csökkentését. Jótékonyan befolyásolják a pajzsmirigy hormonháztartását. Ne hanyagoljuk el a máj támogatásának fontosságát, hiszen fontos szerepet vállal a pajzsmirigy hormonok átalakításában és aktiválásában.

8-E-vitamin komplex - Segítenek a kiegyensúlyozott hormondrendszer működésében. Folyamatos antioxidáns és gyulladáscsökkentő védelmet biztosít. Csökkenti a szabad gyökök okozta oxidatív stresszt, amely pajzsmirigy diszfunkciókhoz vezethet.

*Szabad gyökök: a sejteket érő reaktív oxidáló molekulák, amelyek károsíthatják a sejtmembránt és a sejt DNS-t is.

Szív

Antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal a szív egészségének megőrzéséért

Általános szívvédelem (szívinfarktus kockázatának csökkentése, egészséges szívritmus fenntartása) esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Galagonya & Fokhagyma komplex, Q10 / Q+ Ubiquinol / Nano Q10, Rezveratrol+, 8-E-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, B-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát

Homocisztein-szint csökkentésének kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Krill olaj Omega-3 komplex, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol, NAC

Vérrög kockázatának csökkentésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kvercetin & Bromelain komplex / Rezveratrol+, Krill olaj Omega-3 komplex, D3- & K2-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Szív

1. Specifikus, szívet, érrendszert, vérkeringést támogató hatóanyagok, antioxidánsok:

Galagonya & Fokhagyma komplex - A galagonya fokozza a szíven keresztül történő véráramlást, mellyel növeli a szívkontrakció erejét/inotrop hatását. Javítja a keringést, és csökkenti a véredények periferiális ellenállását is. A szívre nézve általános nyugtató hatással bír.

Rezveratrol+ - Segít megőrizni az erek és mikrokapillárisok rugalmasságát, ezáltal hozzájárul a szív egészséges vérellátásához. Fokozza a perifériás NO (nitrogén-monoxid) keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik. Megakadályozza a zsírszerű, ún. plakkok lerakódását az érfalon, amelyek az erek falának rugalmatlanságát, megvastagodását, és az érfal gyulladását is kiválthatják.

Kvercetin & Bromelain komplex - A bioflavonoidok védik a szív egészségét, segítenek megőrizni az erek és mikrokapillárisok szerkezeti integritását, hozzájárulva az egészséges vérkeringés fenntartásához. Fokozzák a perifériás NO keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

Q10 / Q+ Ubiquinol / Nano Q10 - Pozitív hatást fejt ki a szív egészségének és megfelelő állapotának megóvására, számottevő javulást eredményezhet szívizomgyengeségben. Gátolja a vérrögök kialakulását, támogatja az egészséges szívritmus fenntartását. Hatására jelentősen javulhat a szívmunka és a terhelhetőség.

8-E-vitamin komplex - A tokotrienolok támogatják az erek egészséges állapotát, védenek a trombózis és a szívproblémák kialakulása ellen. Fokozzák a perifériás NO keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin (A-vitaminnal együtt) felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin annak aktiválásáért, amely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását, így az érszűkület kialakulásának kockázatát. Ezáltal biztosítják a szív optimális vérellátását.

B-vitamin komplex - A homocisztein egy aminosav, mely a szervezetben metioninből épül fel, és normális esetben újra lebomlik. Lebontásához folátra, B6- és B12-vitaminra van szükség. A homocisztein emelkedett szintje és szív-érrendszeri és agyvérzés betegségek emelkedett kockázatával jár együtt.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok hozzájárulnak a szívműködés támogatásához, a normál szívritmus és pulzus fenntartásához.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) előnyösek a szív, valamint a vérerek egészségének megőrzésében (megfelelő szívritmus fenntartása, normál véralvadás).

Vérnyomás

Antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal a kiegyensúlyozott és stabil vérnyomás fenntartásáért

Az egészséges vérnyomás fenntartásához az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol / NAC, Articsóka & Máriatövis, Rezveratrol+, Galagonya & Fokhagyma komplex, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, D3- & K2-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Vérnyomás

1. Specifikus, szívet, érrendszert, vérkeringést támogató hatóanyagok, antioxidánsok:

Galagonya & Fokhagyma komplex - A galagonya és fokhagyma vazodilatációt (értágítást) is kivált, és csökkentik a stresszhormonok szintjét. Továbbá természetes kalciumcsatorna-blokkoló és ACE-gátló hatást fejtenek ki, ezáltal hozzájárulnak az egészséges vérnyomás fenntartásához.

Rezveratrol+ - Az ACE enzim felszabadulása az erek összehúzódását generálja. Ezt a hatásmechanizmust gátolva pozitív irányba befolyásolja a vérnyomást.

Kvercetin & Bromelain komplex - A bioflavonoidok pozitív irányba befolyásolják a vérnyomást. Segítenek megőrizni az erek és mikrokapillárisok rugalmasságát.

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Jelentősen javít az artéria rugalmasságán (C-vitaminnal, E-vitaminnal, továbbá szelénnel kombinálva), amely egyúttal jobb glükóz és lipid metabolizmust, csökkenő vérnyomást eredményezhet (jótékonyan hat a szisztolés és diasztolés értékekre).

8-E-vitamin komplex - A tokotrienolok növelni tudják a sejtközi folyadék mennyiségét, ami a vérnyomáscsökkentés irányába hat.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin (A-vitaminnal együtt) felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin annak aktiválásáért, mely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását, így az érszűkület kialakulásának kockázatát. Ezáltal biztosítják a szív optimális vérellátását, a megfelelő vérnyomás fenntartását.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok segítenek szabálytalan vagy magas vérnyomás esetén.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) előnyösek a szív, valamint a vérerek egészségének megőrzésében, ezáltal a vérnyomást pozitív irányba befolyásolják.

3. Fontos és kihagyhatatlan lépés a máj támogatása, hiszen a máj állapota is befolyásolja a vérnyomás értékét:

Glutation / NAC / Kolin & Inozitol / Articsóka & Máriatövis - A terhelt máj is negatívan befolyásolja a vérnyomás-szabályozást.

Koleszterin/Vérzsírok

A megfelelő zsíremésztést, a negatív oxidációs folyamatokat megelőző tápanyagok, vitaminok a koleszterinszint csökkentéséért

Magas koleszterinszint kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis, Krill olaj Omega-3 komplex, 8-E-vitamin komplex, Galagonya & Fokhagyma komplex, C-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Koleszterin/Vérzsírok

1. Érrendszert támogató, antioxidáns hatóanyagok alkalmazása a fokozott oxidáció közömbösítésének érdekében:

8-E-vitamin komplex - A tokotrienolok gátolják a koleszterin (LDL) termelődését azáltal, hogy blokkolnak egy kulcs enzimet (HMG-CoA enzim), amely szabályozza a koleszterinszintézist. Hatékonyabbak a koleszterin oxidáció gátlásában (lipid-peroxidáció) - így megelőzve az érfal károsodását -, mint a hagyományos alfa-tokoferol.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) fogyasztásával jelentős mértékű LDL csökkenést, ua. HDL, "jó" koleszterin növekedést érhetünk el.

Galagonya & Fokhagyma komplex - A fokhagyma a májban lezajló koleszterin-anyagcserébe avatkozik be, melynek következtében a májból kevesebb koleszterin kerül a vérbe. Csökkenést eredményezhet az összkoleszterin, az LDL koleszterin-, valamint a trigliceridszintben.

C-vitamin komplex - Egészséges koleszterinszintet támogató hatással bír. Csökkenést eredményezhet az összkoleszterin, az LDL koleszterin-, valamint a trigliceridszintben.

2. A máj támogatása a májsejtek regenerációjáért, és a megfelelő zsíremésztés eléréséért:

Kolin & Inozitol - Megakadályozza a zsírok lerakódását a májban, és segíti a zsírok és a koleszterin mozgatását a sejtekben. A kolin hiánya növeli a magas koleszterinszint és érelmeszesedés kialakulásának kockázatát. Hangsúlyozottan fontosnak tartjuk pótlását magas koleszterinszint esetén.

Articsóka & Máriatövis - Az articsóka hozzájárul a megfelelő zsíremésztéshez, ezáltal a metabolikus szindróma halmazába tartozó megbetegedések megelőzését is szolgálja (magas vérnyomás, vércukorszint ingadozás, emelkedett vérzsírszint, centrális elhízás - "kiálló has"). Bizonyítottan segíti a májsejtek regenerációját és csökkenti a magas koleszterinszintet. Cinarin hatóanyaga az egyik legjobb természetes, kímélő koleszterinszint-csökkentő.

Brokkoli komplex - Májsejtregeneráló, segíti a zsírok hatékony kiürülését a májból, csökkentve a zsírmáj, ill. a magas koleszterinszint kialakulásának kockázatát.

Glutation - A máj nagy mértékben tartalmaz glutationt, ami jól mutatja fontos szerepét a szervezet méregtelenítési folyamataiban (májfunkciók javítása, hatékony zsíranyagcsere).

Érrendszer/Vérkeringés

Antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal a vérkeringési problémák megelőzéséért

Az optimális vérkeringés fenntartásához az általunk javasolt elsődleges termékek: Rezveratrol+, 8-E-vitamin komplex, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, Krill olaj Omega-3 komplex, Kolin & Inozitol, D3- & K2-vitamin komplex

Érelmeszesedés kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Rezveratrol+, Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis, 8-E-vitamin komplex, C-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Érrendszer/Vérkeringés

1. Specikus, érrendszert támogató gyógynövények és hatóanyagok:

Galagonya & Fokhagyma komplex - Javítja a vérerek egészségét: védi az érfal rugalmasságát, akadályozza a plakkok lerakódását, megelőzve a vérrögök képződését.

Rezveratrol+ - Segít megőrizni az erek és mikrokapillárisok rugalmasságát. Fokozza a perifériás NO (nitrogén-monoxid) keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik. Megakadályozza a zsírszerű, ún. plakkok lerakódását az érfalon, amelyek az erek falának rugalmatlanságát, megvastagodását, és az érfal gyulladását is kiválthatják.

Kvercetin & Bromelain komplex - A bioflavonoidok segítenek megőrizni az erek és mikrokapillárisok szerkezeti integritását, hozzájárulva az egészséges vérkeringés fenntartásához. Fokozzák a perifériás NO keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Javít az artéria rugalmasságán, amely egyúttal jobb glükóz és lipid metabolizmust, csökkenő vérnyomást eredményezhet.

8-E-vitamin komplex - A tokotrienolok képesek csökkenteni az érelmeszesedés kialakulásának esélyét, az érelzáródások veszélyét. Fokozzák a perifériás NO (nitrogén-monoxid) keletkezését, amely jótékony érfallazító hatással rendelkezik.

C-vitamin komplex - Az erek és kapillárisok megerősítéséhez szükséges, érfalvédő hatással bír.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin (A-vitaminnal együtt) felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin annak aktiválásáért, mely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását, így az érszűkület kialakulásának kockázatát.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok hozzájárulnak a mikrokapillárisok átjárhatóságához, elősegítve a gázcserét, tápanyagok felvételét és anyagcseretermékek leadását.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) jelenléte a szövetekben, vérben és vörösvértestekben pozitívan hat a keringési rendszer működésére. Hozzájárulnak a vérerek egészségének megőrzéséhez, a normál véralvadáshoz.

Visszér

Az erek és mikrokapillárisok rugalmasságának megőrzéséért

Visszér kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Rezveratrol+, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát, C-vitamin komplex, Cik & Réz nyomelem komplex, Gotu Kola krém (Gyulladás esetén Fekete nadálytő krémmel is tovább kombinálható.)

Nehézláb-érzés esetén az általunk javasolt elsődleges termékek (a belső támogatást hangsúlyozottan ajánljuk): D3- & K2-vitamin komplex, Rezveratrol+, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, Gotu Kola krém

Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Visszér

1. Flavonoidokban gazdag gyógynövények az érfalak védelméért:

Rezveratrol+ - Gátolja a vérben keringő koleszterin oxidációját, megakadályozza a zsírszerű, ún. plakkok lerakódását, amelyek az érfal rugalmatlanságát, majd megvastagodását okozzák.

Fekete áfonya - Az antocianin molekulák jótékonyan védik az erek állapotát, segítik megőrizni azok rugalmasságát. Jól alkalmazhatóak visszértágulat kiegészítő kezelésében.

C-vitamin komplex - Az erek és kapillárisok megerősítéséhez szükséges, érfalvédő hatással bír.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin (A-vitaminnal együtt) felelős a mátrix GLA fehérje előállításáért, a K2-vitamin annak aktiválásáért, mely erőteljesen akadályozza a kalcium lerakódását, és gátolja az érfal megvastagodását.

Cink & Réz nyomelem komplex - A réz és szilícium érrendszervédő nyomelemek, szerepet játszanak az érfal rugalmasságának fenntartásában és regenerálódásában.

3. Külső kezelés, ápolás lehetőségei:

Gotu Kola krém - A vérkeringésre, a sebgyógyulásra, a visszerek és aranyérre való jótékony hatásai régóta ismertek, nemcsak népgyógyászati, hanem tudományos berkekben is. A gotu kolára jellemző triterpén-frakció (TTFA) serkenti a kollagén és elasztin termelődését, amelyek szükségesek a érfalak regenerációjához.

Méregtelenítés/Máj

A méregtelenítés és májtámogatás többlépcsős és célorientált megközelítése

Szervezetünk detoxikációja a májon keresztül I. és II. fázisú méregtelenítési ciklusból épül fel. Az I. fázisban - a citokróm P450 és MFO enzimcsalád, mint katalizátorok segítségével - oxidáció, redukció és hidrolízis révén az ártalmas anyagok kevésbé ártalmas anyagokká alakulnak. Ezen folyamatok során szabad gyökök keletkeznek, melyeket antioxidánsokkal kordában tartva elkerülhető a májsejtek károsodása A II. fázisban 6 különböző módon szabadul meg az I. fázisban keletkezett metabolitoktól (anyagcsere köztestermék). A toxinok az epefolyadékkal, vizelet és széklet útján távoznak.

Az általunk javasolt elsődleges termékek májméregtelenítéshez: Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, Kolin & Inozitol, Cink & Réz nyomelem komplex, NAC, Brokkoli & Vízitorma

Zsírmáj kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: B-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis, Glutation vagy NAC

Nehézfémek kivezetéséhez az általunk javasolt elsődleges termékek: Articsóka & Máriatövis, R-Alfa-Liponsav, NAC, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát, B-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Méregtelenítés/Máj

1. Ásványi anyagok, nyomelemek, melyek az I. fázisú méregtelenítési ciklust segítik elő (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória):

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok elősegítik a méregtelenítési folyamatokat és a máj optimális működését.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink képes az összes többi antioxidáns hatását maximalizálni. A májat rehabilitáló egyik legfontosabb ásványi anyag.

Jód & Szelén komplex - Májat rehabilitáló nyomelemek, amelyek szükségesek a májszövet egészségének fenntartásához.

2. A máj rehabilitációját elősegítő vitaminok, specifikus hatóanyagok, melyek a II. fázis konjugációját segítik elő:

B-vitamin komplex - A B12-vitamin és folát pótlása egy kulcsfontosságú szempont, ui. a metiláció szerves résztvevői (II. fázis 6 opciójának egyike), amely során mesterséges xenoösztrogénektől, toxinoktól, szteroid típusú hormonoktól szabadul meg.

NAC - A NAC képes rehabilitálni a toxikus folyamatokat a májsejtekben. Az Acetil-L-Cisztein növeli a szervezet glutation-szintjeit, antioxidáns hatása révén fokozza az immunrendszer működését, segíti a sejtszintű regenerációt és gyulladáscsökkentést, hozzájárul a toxinok, méreganyagok hatékony kivezetéséhez.

Glutation - Segíti a toxinok, lehetséges rákkeltő anyagok, mesterséges hormonok, idegen vegyi és környezetszennyező anyagok (vízoldékony formában történő) eltávolítását.

Articsóka & Máriatövis - Az articsóka hozzájárul a megfelelő zsíremésztéshez, ezáltal a metabolikus szindróma halmazába tartozó megbetegedések megelőzését is szolgálja (magas vérnyomás, vércukorszint ingadozás, emelkedett vérzsírszint, centrális elhízás - "kiálló has"). Bizonyítottan segíti a májsejtek regenerációját és csökkenti a magas koleszterinszintet. Cinarin hatóanyaga az egyik legjobb természetes, kímélő koleszterinszint-csökkentő. Az articsóka alkalmazható zsírmáj kiegészítő kezelésében.

Brokkoli & Vízitorma - A brokkoli és máriatövis jelentősen növelik a II. fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét. Rehabilitálják a májsejteket, segítik a májbetegségek - pl. vírusos májgyulladás, májzsugor - kiegészítő kezelését. Lebontják a májban a mesterséges xenoösztrogéneket, ezáltal különböző nőgyógyászati problémákban (pl. endometriózis) is hatékonynak minősülhetnek.

Kolin & Inozitol - Emulgeálják (vízben oldhatóvá teszik) a zsírokat, gátolják az epesavak besűrűsödését. Az egyik legfontosabb prevenciós eszköz a különböző civilizációs megbetegedésekben (pl. zsírmáj, inzulinrezisztencia, metabolikus szindróma, PCOSz). Pótlását hangsúlyozottan ajánljuk!

R-Alfa-Liponsav - Fokozza a szervezet méregtelenítő enzimjeinek hatékonyságát, köztük a glutationét, amely az egyik legfontosabb saját belső antioxidánsunk. Segíti a szervezetben felgyülemlő nehézfémek (arzén, kadmium, ólom, higany) kiürülését. Alkalmazzák kóros májműködési zavar, alkoholos májkárosodás esetén, a máj gyulladásos elváltozásainál.

Kurkuma Forte - Jelentősen növeli a II. fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét. Serkenti az epekiválasztást és a májenzim termelést.

Feketekömény-magolaj komplex - Segíti a máj munkáját, megelőzi az esetleges károsodásokat, amelyek eredhetnek a rendszeres gyógyszerszedésből, a túlzott feldolgozott élelmiszerek és alkohol fogyasztásából.

Emésztés/Bélrendszer

Különböző hatóanyagok az emésztőnedvek serkentéséért, a felborult mikrobiom és bélflóra helyreállításáért

Hisztamin-intolerancia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula, Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, Kvercetin & Bromelain, L.rhamnosus GG probiotikum+

Fehérjeemésztés elősegítésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula, Kurkuma Forte, Articsóka & Máriatövis, Kvercetin & Bromelain, B-vitamin komplex

Zsíremésztés elősegítésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, Kurkuma Forte, Izotóniás italpor/kapszula, B-vitamin komplex

Székrekedés kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula, Articsóka & Máriatövis, Sunfiber prebiotikum, Kolin & Inozitol

Reflux kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula, Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis / Feketekömény-magolaj komplex

Irritábilis bél szindróma (IBS) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis, Sunfiber prebiotikum, L.rhamnosus GG probiotikum+, Saccharomyces Boulardii

Kontaminált vékonybél szindróma (SIBO) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Feketekömény-magolaj komplex, Articsóka & Máriatövis, Sunfiber prebiotikum, Kolin & Inozitol, Saccharomyces Boulardii

Crohn-betegség kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Cink & Réz, Krill olaj Omega-3 komplex, 8-E-vitamin komplex, Articsóka & Máriatövis / Feketekömény-magolaj komplex, Saccharomyces Boulardii

Colitis ulcerosa kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Cink & Réz, Krill olaj Omega-3 komplex, 8-E-vitamin komplex, Articsóka & Máriatövis / Feketekömény-magolaj komplex, Saccharomyces Boulardii

Emésztőrendszeri fekély kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: NAC / Brokkoli & Vízitorma, Articsóka & Máriatövis, Rezveratrol / Kvercetin & Bromelain, Cink & Réz, L.rhamnosus GG probiotikum+, Saccharomyces Boulardii

Aranyeres állapotok belső és külső kezelésének lehetőségei: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz, Rezveratrol, Izotóniás italpor/kapszula, Gotu Kola krém

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Emésztés/Bélrendszer

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények az emésztőnedvek optimális termelődéséért:

Izotóniás italpor/kapszula - Az elektrolitok pozitív irányba befolyásolják a gyomorsav termelődését, melynek megfelelő minősége biztosítja az emésztés első lépéseinek sikeres teljesülését (már itt megkezdődik a fehérjebontás). Továbbá elősegítik a salakanyagok távozását a vastagbélből.

Kolin & Inozitol - Emulgeálják (vízben oldhatóvá teszik) a zsírokat, gátolják az epesavak besűrűsödését. A máj funkcióinak támogatása kulcsfontosságú, hiszen a szénhidrátok, fehérjék és zsírok lebontásában is kiemelkedő szerepet vállal. A máj működése is meghatározza a béltraktusba kerülő táplálék hasznosulását, felszívódását.

B-vitamin komplex - A B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és B7-vitaminok különböző, anyagcserét befolyásoló metabolikus enzimek, amelyek részt vesznek az energiatermelésben, az elfogyasztott táplálékból (szénhidrátok, zsírok, fehérjék) való energia előállításában.

Articsóka & Máriatövis - Az articsóka kivonata serkenti az epetermelést, csökkenti az emésztési problémákat, a puffadást. Az articsóka hozzájárul a megfelelő zsíremésztéshez.

Kurkuma Forte - A kurkuma a gyömbérrel és bromelainnal elősegíti az emésztőnedvek optimális termelődését (epe, amiláz, lipáz). A megfelelő epetermelődés elősegíti a bélflóra egészségét, mert a kártékony patogéneket semlegesíti.

Kvercetin & Bromelain - Egyedülálló gyulladáscsökkentő mechanizmusán és hisztaminszintet szabályozó szerepén túl, a fehérjeemésztést is elősegíti.

2. Gyógynövények és jótékony baktériumok az emésztés segítésére, az antiszeptikus hatásokért:

Feketekömény-magolaj komplex - Serkenti az emésztőnedvek termelődését, jótékony fertőtlenítő, tisztító hatással bír a gyomorra, bélrendszerre. Az emésztőrendszert terhelő gombák, baktériumok ellen hasznos hatóanyagokat tartalmaz.

Sunfiber prebiotikum - Hozzájárul a bélbaktériumok által termelt rövid láncú zsírsavak képződéséhez, amelyek erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, többek között kedvezően befolyásolják a vércukorszintet, és elősegítik a sérült és gyulladt bélfal regenerációját.

L.rhamnosus GG probiotikum+ - Javítja az emésztés hatékonyságát, csökkentheti az emésztési zavarok, ételallergiák előfordulási gyakoriságát. Megakadályozhatja, hogy kórokozók telepedjenek meg a bélcsatornában, vagy kártékony baktériumok túlsúlyba kerülhessenek a bélflórában.

Saccharomyces Boulardii - Probiotikus élesztőgombaként nem kolonizálódik a béltraktusban, hanem megfelelő kontextust biztosít a jótékony bélbaktériumok, probiotikumok számára. Javítja a bélrendszer barrierfunkcióját (gát), amely elengedhetetlen az egészséges emésztőrendszerhez.

3. További vitaminok, ásványi anyagok, hatóanyagok gyulladásos bélrendszeri állapotokban:

D3- & K2-vitamin komplex / 8-E-vitamin komplex / Cink & Réz nyomelem komplex - Antioxidánsként hozzájárulnak a sejtszintű regenerációhoz, az immunrendszer normál működéséhez, ezért pótlásuk autoimmun eredetű bélbetegségekben kiemelkedő fontossággal bír.

Brokkoli & Vízitorma / NAC - A kéntartalmú hatóanyagok elősegítik a sérült bélfal (pl. emésztőrendszeri fekély) regenerációját.

4. Külső kezelés, aranyeres problémák esetén:

Gotu Kola krém

Epeműködés

Vitaminok és ásványi anyagok az epefolyadék előállításáért, továbbá gyógynövények az epefolyadék fokozott termelődéséért

Az általunk javasolt elsődleges termékek: Articsóka & Máriatövis, Kolin & Inozitol, B-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát

Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Epe és az ásványok

1. A következő vitaminok, ásványi anyagok szükségesek a májnak a minőségi epefolyadék előállításához:

Az epefolyadék hiányának tünetei: székrekedés, fájdalmas székelés, világos, "lebegő" széklet, puffadás. Akár vitaminhiányos állapotot idézhet elő a nem megfelelő epetermelődés (pl. D-vitamin hiánya).

B-vitamin komplex

C-vitamin komplex

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát

Kolin & Inozitol - A kolin hozzájárul az epehomok és epekő kialakulásának megelőzéséhez.

2. Epeműködést serkentő hatóanyagok (epekövek esetén csak az 1. pontban lévő hatóanyagokat ajánljuk)

Articsóka & Máriatövis

Kurkuma Forte

Feketekömény-magolaj komplex

Puffadás

Szempontok a kellemetlen emésztőrendszeri tünetek és flatulencia (gázosodás) enyhítésére

Puffadás esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Articsóka & Máriatövis, Feketekömény-magolaj komplex, Kolin & Inozitol, LGG probiotikum+, Izotóniás italpor/kapszula

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Puffadás

1. Emésztőnedvek serkentése, az emésztés segítése a szervezetben:

Articsóka & Máriatövis - Az articsóka kivonata serkenti az epetermelést, csökkenti az emésztési problémákat, a puffadást. Az articsóka hozzájárul a megfelelő zsíremésztéshez.

Kurkuma Forte - A kurkuma gyömbérrel párosítva támogatja a máj epetermelő munkáját, ezáltal csökkenti a zavaró puffadásos tüneteket.

Feketekömény-magolaj komplex - A feketekömény-olaj csökkenti a nem megfelelő emésztés kellemetlen tüneteit, a puffadást, a flatulenciát, azaz a gázképződést. Az emésztőrendszert terhelő baktériumok, gombák ellen is hasznos hatóanyagokat tartalmaz.

Kolin & Inozitol - A kolin a zsíranyagcserét támogatva járul hozzá az optimális emésztéshez, csökkentve az azzal járó problémákat.

B-vitamin komplex - A máj munkáját segítve (epetermelődés) hozzájárul a zavartalan emésztési folyamatokhoz.

2. Probiotikus törzsek a puffadás enyhítésére:

Sunfiber prebiotikum - Prebiotikus rostként szelektíven támogatja a probiotikus bélbaktériumokat, azaz a jótékony bélbaktériumok szaporodását segíti szervezetünkben. Hozzájárul a bélbaktériumok által termelt rövid láncú zsírsavak képződéséhez, továbbá csökkenti a krónikus puffadásos tüneteket.

L.rhamnosus GG probiotikum+ - Lactobacillus Rhamnosus GG (LGG) fokozza a bélnyálkahártya gyógyulását, csökkenti a gyomorgörcsök, puffadás, hasmenés, székrekedés előfordulását. Továbbá több hetes, 75 fős vizsgálatban a Lactobacillus plantarum hatékonyan csökkentette a fájdalmat, kellemetlen érzést, puffadást és székrekedést az IBS (irritábilis bél szindróma) tünetben szenvedőknél.

Saccharomyces Boulardii - Megfelelő kontextust biztosít a jótékony bélbaktériumok, probiotikumok számára. Növeli a hasznos bifido- és lactobacillusok populációjának számát, és közben visszaszorítja a betegséget okozó mikroorganizmusokat, amelyek szoros összefüggést mutatnak a puffadás kialakulásával.

Vércukor- és inzulinszint

Vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények a kiegyenlített vércukor- és az optimális inzulinszintért

Emelkedett éhomi vércukorszint (IFG) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol, Zöld kávé komplex

Inzulinrezisztencia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav / NAC, Articsóka & Máriatövis

Cukorbetegség kiegészítő kezelésében, szövődmények kockázatának csökkentésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Cink & Réz, R-Alfa-Liponsav, Articsóka & Máriatövis, Krill olaj Omega-3 komplex, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-taurát, Gynostemma

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Vércukor- és inzulinszint

1. Alapvető ásványi anyagok, vitaminok pótlása, amelyek hiánya negatívan befolyásolja a vércukor-és inzulinszintet:

Cink & Réz - A cink pótlása egy elhanyagolt lépés a vércukorszint stabilizálásában, miközben a megfelelő inzulinháztartáshoz nékülözhetetlen. Továbbá a króm, bór, molibdén ásványi anyagok is hozzájárulnak a vércukorszint karbantartásához.

Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát/-taurát - Az elektrolitok (kálium, magnézium) pozitívan hatnak az egészséges vércukorszint fenntartására, csökkentik a cukoréhséget. Alkalmazását hangsúlyozottan ajánljuk!

B-vitamin komplex - A B-vitaminok jótékonyan befolyásolják a szénhidrát-anyagcserét. Vércukor és inzulin problémákban a B1-vitamin és inozitol hatóanyagok pótlása kiemelkedő fontosságú. Továbbá a folát javítja az inzulin-érzékenységet.

D3- & K2-vitamin komplex - A kiegyenlített D-vitaminszint elengedhetetlen az inzulinháztartás optimális működéséhez.

2. A máj támogatása:

Articsóka & Máriatövis - Az articsóka hozzájárul a megfelelő zsíremésztéshez, ezáltal a metabolikus szindróma halmazába tartozó megbetegedések megelőzését is szolgálja (magas vérnyomás, vércukorszint ingadozás, emelkedett vérzsírszint, centrális elhízás - "kiálló has").

NAC - A glutation-szintek stimulációjával pozitívan befolyásolja az inzulin szekrécióját, fokozza az inzulinérzékenységet, ezért az inzulinrezisztens állapotok kiegészítő kezeléseként alkalmazható, az inzulinrezisztenciával szorosan összefüggő policisztás ovárium szindrómában is segítségünkre lehet.

Kolin & Inozitol - Elősegíti a májsejtek rehabilitációját és a szénhidrát-anyagcsere folyamatainak regenerációját (vércukorszint stabilizációja, megfelelő glikogéntárolás a májban).

R-Alfa-Liponsav - Segít a sejteknek az inzulin felvételében, természetes inzulinutánzó hatással bír. Támogatja a máj enzimjeinek a működését (pl. a glutationét).

3. Specifikus vércukor- és inzulinszintet kiegyenlítő hatóanyagok:

Zöld kávé komplex vagy Fekete áfonya vagy Gynostemma - Komponenseik természetes gyógynövények, amelyek szintén segítik az optimális szénhidrát-anyagcserét, kiegyenlítik a vércukorszintet és jótékonyan befolyásolják az inzulin termelődését.

4. Sunfiber prebiotikum

Prebiotikus rostként szelektíven támogatja a probiotikus bélbaktériumokat, azaz a jótékony bélbaktériumok szaporodását segíti szervezetünkben. Hozzájárul a bélbaktériumok által termelt rövid láncú zsírsavak képződéséhez, amelyek erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, többek között kedvezően befolyásolják a vércukorszintet.

Vércukorszint és idegsejtek

A krónikusan magas vércukorszintből adódó idegsejtkárosodás kiegészítő kezelésének lehetőségei

Neuropathia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, R-Alfa-Liponsav, Acetil-L-Karnitin, Kolin & Inozitol

Retinopathia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, R-Alfa-Liponsav, Astaxanthin, D3- & K2-vitamin komplex, Fekete áfonya

Nefropathia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Fekete áfonya, Kvercetin & Bromelain, D3- & K2-vitamin komplex, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Vércukorszint és idegsejtek

1. Az idegsejtek és idegpályák rehabilitációját elősegítő specifikus hatóanyagok:

Acetil-L-Karnitin - R-Alfa-liponsavval és B-vitaminokkal kombinálva kiemelkedő idegrendszervédő kombinációt alkot. Alkalmas a magas vércukorszintből adódó idegrendszeri problémák kiegészítő kezelésére.

R-Alfa-Liponsav - Könnyedén áthalad a idegsejt membrán kettős rétegén, és az idegszövetbe épülve folyamatos védőhatást tud biztosítani.Javítja az idegek vérellátását, és elősegíti az ingerület elvezetését, alkalmas lehet bármely idegkárosodás miatt kialakult tünetek (zsibbadás, bizsergés) kiegészítő kezelésére.

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - A Q10 koenzim az alfa-liponsavval és acetil-l-karnitinnel közösen pozitívan befolyásolja az energiatermeléssel kapcsolatos folyamatokat (ATP szintézis), amely a kutatások szerint összefügg a sejtek öregedésével.

B-vitamin komplex - A B-vitaminok jótékonyan befolyásolják a szénhidrát-anyagcserét. Vércukor és inzulin problémákban a B1-vitamin és inozitol hatóanyagok pótlása kiemelkedő fontosságú. Továbbá a folát javítja az inzulin-érzékenységet.

Astaxanthin - Áthatolva a vér-agy gáton lehetővé teszi az idegszövetben való jótékony felhalmozódását. Beépül az idegsejt membrán kettős rétegébe, védő hatását pedig a sejten belüli és kívüli térrészben egyszerre fejti ki. Az astaxanthin és egyéb karotinoidok javulást eredményezhetnek a retina jelátviteli működésében, segítenek a retina károsodásának megelőzésében.

2. Alapvető ásványi anyagok, vitaminok pótlása, amelyek hiányai negatívan befolyásolják a vércukor- és inzulinszintet:

Cink & Réz - A cink pótlása egy elhanyagolt lépés a vércukorszint stabilizálásában, miközben a megfelelő inzulinháztartáshoz nélkülözhetetlen. Továbbá a króm, bór, molibdén ásványi anyagok is hozzájárulnak a vércukorszint karbantartásához.

Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-taurát - Az elektrolitok (kálium, magnézium) pozitívan hatnak az egészséges vércukorszint fenntartására, csökkentik a cukoréhséget.

D3- & K2-vitamin komplex - A kiegyenlített D-vitaminszint elengedhetetlen az inzulinháztartás optimális működéséhez.

Kolin & Inozitol / NAC / Glutation - Elősegítik a májsejtek rehabilitációját, és a szénhidrát-anyagcsere folyamatainak regenerációját (vércukorszint stabilizációja, megfelelő glikogéntárolás a májban).

3. Specifikus vércukor- és inzulinszintet kiegyenlítő gyógynövények:

Zöld kávé komplex vagy Fekete áfonya vagy Gynostemma - Komponenseik természetes gyógynövények, amelyek szintén segítik az optimális szénhidrát-anyagcserét, kiegyenlítik a vércukorszintet és jótékonyan befolyásolják az inzulin termelődését.

Húgysavszint

Többlépcsős megközelítés a magas húgysavszint természetes csökkentésére

Magas húgysavszint csökkentésének kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Rezveratrol+, Fekete áfonya, C-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Magnézium-malát

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Húgysavszint

1. A legfontosabb az antioxidánsokban, flavonoidokban, polifenolokban gazdag hatóanyagok megválasztása. Direkt módon képesek optimalizálni a húgysavszintet. (Diéta is szükségeltetik!)

Fekete áfonya - Az antocianinok pozitív irányba befolyásolják a szérum húgysavszintet.

Rezveratrol+ vagy Kvercetin & Bromelain - A rezveratrol és kvercetin bizonyítottan szabályozza a szervezet szérum húgysavszintjét (xantin-oxidáz inhibitorok).

C-vitamin komplex - A xantin-oxidáz enzim gátlásával hozzájárul a természetes húgysavcsökkentéshez.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - Több szakirodalom is összefüggést talált az alacsony D-vitamin- és a magas húgysavszint között.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát - A kiegyensúlyozott elektrolit-bevitel (kálium fontossága) bizonyítottan csökkenti a szérum húgysavszintet.

Cink & Réz - Kutatások bizonyították, hogy a cink és flavonoidok együttes alkalmazása jótékonyan befolyásolja az emelkedett húgysavszintet (erőteljes antioxidáns hatás).

3. Köszvényből fakadó fájdalom enyhítésére:

Fekete Nadálytő krém - A fekete nadálytő széles spektrumban alkalmazható: csont, izom, ízületi problémákban, nyaki, háti fájdalmak csökkentésére, meszesedés helyi kezeléséhez, csontrepedés, csontkinövés, sarkantyú esetén is segítségünkre lehet.

Vese

Gyógynövények a vese egészséges működéséért

Általános vesetámogatás esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Jód & Szelén, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, Fekete áfonya

Nefropathia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Fekete áfonya, Kvercetin & Bromelain, D3- & K2-vitamin komplex, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Vese

1. A vese vérkeringését segítő hatóanyagok, antioxidánsok:

Rezveratrol+ - A rezveratrol antioxidáns hatásánál fogva támogatja a vese nefronjainak a működését.

Kvercetin & Bromelain - Antioxidáns hatásánál fogva jótékonyan hat a vérszérum kreatinin és karbamid szintjeire.

Fekete áfonya - A bogyósokban található flavonoidok (antocianinok) is fontos szerepet játszanak a kiválasztás szervrendszerének egészségében (fekete és tőzegáfonya).

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Kutatások bizonyították, hogy pozitív irányba befolyásolja a megemelkedett kreatininszintet.

2. A hatékonyság növelése céljából az elektrolitok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D- és K2-vitaminok hozzájárulnak a vese vérkeringésének optimális működéséhez.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát

Jód & Szelén - Általánosan elmondható, hogy napjaink táplálkozása nem biztosít elegendő nyomelemet. Nemcsak a pajzsmirigynek és az ivarszerveknek szükséges a jód, hanem a vese számára is nélkülözhetelen.

Ízületek/Porc

Többlépcsős megközelítés az ízületek és porcok regenerálásáért

Általános ízületi támogatás esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Hialuronsav & MSM komplex

Osteoartritis (ízületi porckopás) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Kurkuma Forte, Hialuronsav & MSM komplex, Fekete Nadálytő krém

Reuma kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Kvercetin & Bromelain, Cink & Réz nyomelem komplex, Magnézium-malát, C-vitamin komplex, Fekete Nadálytő krém

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Ízületek/Porc

1. Ízület- és kötőszövetvédő hatóanyagok:

Kollagén II. - Az ízületi porcok 50-60%-át a II. típusú kollagén teszi ki. Pótlása segít abban, hogy a porc és a kötőszövet megőrizze szerkezeti integritását és rugalmasságát.

Hialuronsav & MSM komplex - A hialuronsav csökkenti azon enzimek (pl. metalloproteináz) termelődésének mértékét, melyek felelősek a porcszövet károsodásaiért. Az MSM egy természetben előforduló, szerves kéntartalmú molekula. A kén szükséges a porcszövet szerkezetét, szilárdságát meghatározó glukózamin képződéséhez, erősíti a kollagénrostok képződését.

2. A perifériás keringés segítése, kollagénszintézis beindítása, esetleges gyulladás csökkentése:

Kurkuma Forte - A boswellia és kurkuma jótékony hatást mutat az ízületi gyulladás, degeneratív ízületi bántalmak kiegészítő kezelésében. Jelentős csökkenést eredményezhet a fájdalom és duzzadtság terén, továbbá növekedést a mozgási képességben.

Feketekömény-magolaj komplex - Reumatoid artritiszben, sokízületi gyulladásban szenvedők tüneteit 42%-kal enyhítette kiegészítő kezelésként.

Rezveratrol+ / Kvercetin & Bromelain - A flavonoidok elősegítik a szervezet kollagénszintézisének javítását.

3. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, esszenciális zsírsavak, nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - D-vitamin bevitellel csökkenthető a krónikus gyulladásszint, ill. hozzájárul a szervezet saját kollagénszintézisének fokozásához.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak (EPA és DHA) szerepe megkérdőjelezhetetlen a civilizációnkat érintő krónikus gyulladásos folyamatokban. Fontos lépés a pótlása, ha ízületi problémáink fájdalommal, gyulladással párosulnak.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink olyan alapvető ásványi anyag, amely fokozza a szervezet saját kollagénszintézisét. Érdemes a kollagén pótlásához cinket is párosítani.

4. Külső kezelés lehetősége:

Fekete Nadálytő krém - A fekete nadálytő széles spektrumban alkalmazható: csont, izom, ízületi problémákban, nyaki, háti fájdalmak csökkentésére, meszesedés helyi kezeléséhez, csontrepedés, csontkinövés, sarkantyú esetén is segítségünkre lehet.

Csontok/Meszesedés

Antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok az egészséges csontozat hosszútávú fenntartásához

Meszesedés kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát, Rezveratrol+, Fekete Nadálytő krém

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Csontok/Meszesedés

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a csontok épségéért:

D3- & K2-vitamin komplex - Megfelelő mennyiségű K2-, D3- és A-vitamin szükséges az oszteokalcin nevezetű GLA fehérje termelődéséhez és aktiválásához, amely biztosítja az erős csontozatot.

B-vitamin komplex - A B-vitaminok fontos kofaktorai a csontképződésnek (B6-, B12-vitamin, folát). Az alacsony B12-vitaminszint összefüggésben áll a nem megfelelő csontsűrűséggel, így a csonttörések előfordulásával is.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát - Az elektrolitok támogatják a csontanyagcsere megfelelő működését.

Kalcium-malát - Az új kutatási eredmények azt igazolták, hogy a kalcium önmagában nem elég - sok esetben hatástalan - a csontok támogatásához, ezért felhívjuk a figyelmet az elsődleges kofaktorok pótlására, mint a D3-, K2- és A-vitamin, magnézium, kálium, bór, szilícium, stb.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink, réz, bór, szilícium mind olyan ásványi anyagok, amelyek bevitele csökkenti a csontszöveti degenerációk kialakulását.

2. Flavonoidok a csontsűrűség fenntartásáért:

Rezveratrol+ vagy Kvercetin & Bromelain - A flavonoidokról kimutatták, hogy csökkentik a változókori csontritkulás kialakulásának kockázatát. A rezveratrol segít a csontszövet regenerálásában.

3. Külső kezelés lehetősége:

Fekete Nadálytő krém - A fekete nadálytő széles spektrumban alkalmazható: csont, izom, ízületi problémákban, nyaki, háti fájdalmak csökkentésére, meszesedés helyi kezeléséhez, csontrepedés, csontkinövés, sarkantyú esetén is segítségünkre lehet.

Férfierő/Tesztoszteron

Vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok az egészséges tesztoszteronszint fenntartásáért

Tesztoszteronszint természetes fokozásához az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, D3- & K2-vitamin komplex, 8-E-vitamin komplex, Brokkoli & Vízitorma, NAC

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Férfierő/Tesztoszteron

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok a férfi hormonrendszer kiegyensúlyozott működéséhez:

D3- & K2-vitamin komplex - A megfelelő D-vitaminszint elengedhetetlen az optimális hormonműködéshez. Kutatások bizonyították, hogy az alacsony D-vitamin- és alacsony tesztoszteronszint öszefüggéseket mutat.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok hiánya negatívan befolyásolja a hormonrendszer állapotát, amely tesztoszteronszint csökkenéssel is járhat.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink ásványi anyag nemcsak a nők, hanem a férfiak számára is létfontosságú. A tesztoszteronszintet és a sperma minőségét pozitív irányba befolyásolhatja.

Jód & Szelén - Az alacsony tesztoszteronszint és pajzsmirigy alulműködés tünetei hasonlóak és könnyen összetéveszthetőek, kéz a kézben is járhatnak. A jód és a szelén olyan nyomelemek, amelyek elősegítik a kiegyensúlyozot tesztoszteronszintet és pajzsmirigyműködést.

8-E-vitamin komplex - Az E-vitamin (hasonlóan a szelénhez) egy olyan antoxidáns, amely a férfiaknál természetesen növeli a tesztoszteronszintet.

Krill olaj Omega-3 komplex - Kutatások igazolták, hogy az EPA és DHA zsírsavak kiegyensúlyozzák az SHBG hormonszintet (ez az a hormon, amely pl. képes megkötni a szabad tesztoszteront).

2. Specifikus hatóanyagok, gyógynövények a férfi hormonháztartás támogatásáért:

Fűrészpálma - Gátolja az 5-alfa reduktáz enzimet, amely a tesztoszteront dihidro-tesztoszteronná (DHT) alakítja.

Rhodiola - A rhodiola kiegészítését akkor javasoljuk, ha az alacsony tesztoszteronszint mellé erőteljes stresszes életmód is párosul. Továbbá az ashwagandha pozitívan befolyásolhatja a termékenységet a tesztoszteronszint természetes növelésével.

Kvercetin & Bromelain - Blokkolja az aromatáz enzimet, így gátolja a tesztoszteron ösztrogénné alakulását.

Acetil-L-Karnitin - Fokozhatja a perifériás vérellátást, ezáltal jótékonyan befolyásolhatja a nemi életet.

3. Specifikus hatóanyagok, gyógynövények a mesterséges xenoösztrogének kiürítéséért (amelyek negatívan befolyásolják a tesztoszterinszintet):

NAC / Glutation / Kolin & Inozitol / Brokkoli & Vízitorma

Prosztata

Vitaminok, ásványi anyagok, specifikus hatóanyagok a prosztata egészségének megőrzéséért és a már kialakult tünetek enyhítéséért

Prosztatagyulladás kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Fűrészpálma, Brokkoli & Vízitorma, Jód & Szelén, Glutation

Tesztoszteronszint természetes fokozásához az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, D3- & K2-vitamin komplex, 8-E-vitamin komplex, Glutation / NAC

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Prosztata

1. Gyógynövények a prosztata támogatásáért:

Fűrészpálma - A fűrészpálma csökkenti az androgén receptorok aktivitását, és segít kontrollálni a gyulladásos folyamatokat a prosztatában. Gátolja annak megnagyobbodását, valamint elősegíti a normál vizeletáramlást. A csalángyökér bizonyítottan enyhíti a prosztata megnagyobbodás tüneteit.

2. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok a prosztata egészséges működéséért:

Cink & Réz nyomelem komplex és 8-E-vitamin komplex - Hangsúlyozottan fontos a pótlásuk prosztata problémák esetén (lsd. "Férfierő/Tesztoszteron").

D3- & K2-vitamin komplex - Mivel a D-vitamin sejtszinten csökkenti a krónikus gyulladásos folyamatokat, ezért a prosztatagyulladás elleni prevencióban is fontos szerepet játszik.

Jód & Szelén - A prosztata is a jódigényes szerveink közé tartozik, továbbá a szelén nyomelem antioxidánsként hozzájárul a prosztata rosszindulatú elváltozásának megelőzéséhez.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az általános gyulladáscsökkentés alappillére az Omega-3 és Omega-6 zsírsav közötti egészséges arány fenntartása.

3. Prosztata megnagyobbodásnál fontos szempont a tesztoszteronszint helyreállítása:

Rhodiola - A rhodiola kiegészítését akkor javasoljuk, ha az alacsony tesztoszteronszint mellé erőteljes stresszes életmód is párosul. Továbbá az ashwagandha pozitívan befolyásolhatja a termékenységet a tesztoszteronszint természetes növelésével.

Kvercetin & Bromelain - Blokkolja az aromatáz enzimet, így gátolja a tesztoszteron ösztrogénné alakulását.

Acetil-L-Karnitin - Fokozhatja a perifériás vérellátást, ezáltal jótékonyan befolyásolhatja a nemi életet.

4. A mesterséges xenoösztrogének kivezetése egy fontos szempont, mert erős összefüggésben áll a prosztata problémák kialakulásával, degeneratív elváltozásaival:

NAC / Glutation / Kolin & Inozitol / Brokkoli & Vízitorma

Női hormonegyensúly

Többlépcsős szempontok a felborult női hormonrendszer helyreállításáért

Ösztrogén dominancia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Brokkoli & Vízitorma, D3- & K2-vitamin komplex, 8-E-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, NAC, Kolin & Inozitol

Endometriózis kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Jód & Szelén, 8-E-vitamin komplex, NAC, Brokkoli & Vízitorma, Kolin & Inozitol, Cink & Réz nyomelem komplex

Mellciszta (fibrociszták) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Brokkoli & Vízitorma, Jód & Szelén, D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Glutation

Mióma kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Glutation, Jód & Szelén, Brokkoli & Vízitorma, D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, 8-E-vitamin komplex

Magas tesztoszteronszint (androgéntöbblet) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Brokkoli & Vízitorma, 8-E-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex

Policisztás ovárium/PCOSz kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Kolin & Inozitol, 8-E-vitamin komplex, Brokkoli & Vízitorma, R-Alfa-Liponsav

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Női hormonegyensúly

1. Gyógynövények és egyéb antioxidáns hatóanyagok a női hormonegyensúlyért (A kiegyensúlyozott hormon- és anyagcsererendszer alapfeltétele a megfelelő májműködés. Inzulinrezisztencia, policisztás ovárium szindróma, endometriózis, pajzsmirigy rendellenességek esetén mindig fontos szempont a máj támogatása.):

Kolin & Inozitol - Védi a májsejteket és megakadályozza a máj elzsírosodását, pozitív hatást gyakorol a vércukor- és inzulinszintre, ezáltal a máj hormonszabályozó rendszere is rehabilitálódhat.

Glutation - Segíti a toxinok, lehetséges rákkeltő anyagok, mesterséges hormonok, idegen vegyi és környezetszennyező anyagok (vízoldékony formában történő) eltávolítását, melyek felborult hormonháztartáshoz vezethetnek.

NAC - Támogatja az ovarialis ciklus, azaz a petesejtérés ciklusát, ezáltal pozítivan befolyásolja a termékenységet.

Brokkoli & Vízitorma - A brokkoli és máriatövis jelentősen növelik a II. fázisú méregtelenítő enzimek koncentrációját, köztük a glutationét. Elősegítik a mesterséges xenoösztrogének kiválasztását, ezáltal különböző nőgyógyászati problémákban (pl. endometriózis) is hatékonynak minősülhetnek.

R-Alfa-Liponsav - Segít a sejteknek az inzulin felvételében, természetes inzulinutánzó hatással bír. Támogatja a máj enzimjeinek a működését (pl. a glutationét).

B-vitamin komplex - A B-vitaminok jótékonyan befolyásolják a szénhidrát-anyagcserét. Vércukor és inzulin problémákban a B1-vitamin és inozitol hatóanyagok pótlása kiemelkedő fontosságú. Továbbá a folát javítja az inzulin-érzékenységet.

C-vitamin komplex - A rutin flavonoid hozzájárul a nyálkahártyák regenerációjához, mióma esetén pótlása figyelmet érdemel.

2. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok a női hormonrendszer egészségéért és az optimális inzulinszintért:

D3- & K2-vitamin komplex - A D-vitamin pótlása kikerülhetetlen lépés, ha a hormonális egyensúlytalanság mellé inzulinháztartási gondok is párosulnak.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát/-malát/-taurát - Az elektrolitok hozzájárulnak a szervezet általános hormonháztartásának fenntartásához, az inzulinérzékenység javításához.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink pótlása többrétegű segítséget nyújt a hormonális egyensúlytalanságban. Pozitív hatással bír az androgén túltengésre, ezáltal enyhítheti az aknék megjelenését, a hajhullást, fokozott szőrösödést, továbbá az inzulinszint szabályozásában is szerepet vállal.

Jód & Szelén - A petefészek és a méh egészséges működéséhez nélkülözhetetlen nyomelem a jód.

Krill olaj Omega-3 komplex - Megfelelő Omega-3 és Omega-6 egyensúly szükséges a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez.

8-E-vitamin komplex - Egy erőteljes antioxidáns, amely többek között hozzájárul az optimális progeszteronszint kialakításához.

3. Specifikus hatóanyagok különböző egészségügyi kondíciókhoz igazítva:

Rhodiola - A különböző hormonháztartási problémákat a stressz is befolyásolhatja (pl. krónikus fáradtsággal, szorongással együtt járó problémák).

Fűrészpálma - Nemcsak a férfiak, hanem a nők számára is választható gyógynövény, hiszen blokkolja az 5-alfa-reduktáz enzim aktivitását, így csökkentve a tesztoszteron dihidro-tesztoszteronná (DHT) alakulását. Az androgén hormonok kiegyenlítésével csökkenthető a pattanások előfordulása, a fokozott szőrösödés és a hajhullás (PCOSz).

Rezveratrol+ - Kutatások igazolták, hogy a rezveratrol csökkentheti az angiogenezist (érképződés gátlása) endometriotikus szövetekben.

Menstruációs komfort

Többlépcsős megközelítés a kellemetlen menstruációs tünetek csökkentéséért

Premenstruációs szindróma (PMS) kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-malát (Magnéziumból 400-500 mg is alkalmazható, továbbá az izotóniás italpor bevitele is növelhető.), D3- & K2-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, 8-E-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Menstruációs komfort

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok a női ciklus harmonikus működéséért (elsősegély opciók a premenstruációs és a már meglévő, menzesz alatti tünetek enyhítéséért):

D3- & K2-vitamin komplex - A megfelelő szérum D-vitaminszint elősegíti a prosztaglandin gátlását, ezáltal a gyulladáscsökkentést.

Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-malát - Az elektrolitok hozzájárulnak az izmok elernyedéséhez, tehát segítséget nyújthatnak a görcsök enyhítésében. Általánosan elmondható, hogy a premenstruációs szindrómában szenvedők körében alacsony a szérum magnéziumszint. Erőteljes görcsök esetén akár 400-500 mg magnézium is alkalmazható, a nap folyamán elosztva, étkezésekhez kötötten, valamint az izotóniás italpor bevitele is növelhető.

Cink & Réz nyomelem komplex - Kutatások bizonyították, hogy a cink rendszeres pótlásával megelőzhető a fájdalmas menstruáció (dysmenorrhea). Ebben az esetben az ajánlott napi adag: 2 kapszula

Krill olaj Omega-3 komplex - Megfelelő Omega-3 és Omega-6 egyensúly szükséges a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez. Vizsgálatok kimutatták, hogy a foszfolipid tartalmú krill olaj hatékonyabbnak bizonyult, mint az általános halolajak a premenstruációs tünetek enyhítésében. Képes a prosztaglandin képződést gátolni.

8-E-vitamin komplex, - Egy erőteljes antioxidáns, amely többek között hozzájárul az optimális progeszteronszint kialakításához.

2. Gyógynövények, aminosavak a gyulladáscsökkentésért (a premenstruációs tünetek szorosan összefüggnek a magasabb gyulladásszinttel):

NAC - Kutatási eredmények alátámasztják hatásosságát a ROS-szint (reaktív oxigéngyökök) csökkentésében, A-, E-vitaminokkal és Omega-3 zsírsavakkal kombinálva. További szakirodalmak a NAC és szelén kombinációját is hatásosnak írták le. A magas ROS-szint gyulladást feltételez, és befolyásolja a spermiumok DNS állományát.

Kurkuma Forte vagy Feketekömény-magolaj - Képesek a prosztaglandin képződést gátolni.

3. Specifikus hatóanyagok különböző egészségügyi kondíciókhoz igazítva:

Rhodiola - A különböző hormonháztartási problémákat a stressz is befolyásolhatja (pl. krónikus fáradtsággal, szorongással együtt járó problémák).

Kolin & Inozitol - Védi a májsejteket és megakadályozza a máj elzsírosodását, pozitív hatást gyakorol a vércukor- és inzulinszintre. A premenstruációs tünetek és a fájdalmas menzesz mögött sok esetben magas inzulinszint állhat.

Brokkoli & Vízitorma - Elősegíti a mesterséges xenoösztrogének kiválasztását, ezáltal különböző nőgyógyászati problémákban (pl. PMS) is hatékonynak minősülhet.

Menopauza

Vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények a változókori tünetek enyhítéséért

Hőhullámok esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Kvercetin & Bromelain, Izotóniás italpor/kapszula, Kolin & Inozitol

Változókori csontritkulás kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát, Kvercetin & Bromelain, D3- & K2-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Menopauza

1. Specifikus hatóanyagok:

Kvercetin & Bromelain - A csontsejtek, pontosabban az oszteoklasztok és oszteoblasztok dinamikus, de egyben egyensúlyi működése hozza létre az új csontszöveteket. A kvercetin az ösztrogén receptorokhoz társulva támogatja a változókori csontritkulás megelőzését. A kvercetin és a fekete csalán kivonata segítséget nyújthat a különböző változókori tünetek enyhítésében, például hőhullámok esetén.

Rhodiola - A különböző hormonháztartási problémákat a stressz is befolyásolhatja (pl. krónikus fáradtsággal, szorongással együtt járó problémák).

2. A máj támogatása hangsúlyozottan fontos, ui. a súlygyarapodás, alvási nehézségek hátterében gyakran a máj terheltsége állhat:

Kolin & Inozitol - A kolin elősegíti az optimális zsíremésztést, ezért a testsúlycsökkentésben is hasznunkra válhat.

Brokkoli & Vízitorma - Elősegíti a mesterséges xenoösztrogének kiválasztását, ezáltal különböző nőgyógyászati problémákban, daganatos megbetegedések kiegészítő kezelésében hatékonynak minősülhet.

Glutation / NAC

3. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - Megfelelő mennyiségű K2-, D3- és A-vitamin szükséges az oszteokalcin nevezetű GLA fehérje termelődéséhez és aktiválásához, amely biztosítja az erős csontozatot. Hatékonynak bizonyulhat a változókori csontritkulás megelőzésében.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát - Az elektrolitok hozzájárulnak a homeosztázis fenntartásához, így csökkenthetik a hőhullámok előfordulását, és segítenek a csontsűrűség megtartásában.

Termékenység (Nőknek, férfiaknak)

Vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok a termékenység fokozásáért

Termékenység fokozásához az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Jód & Szelén, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, NAC, Kolin & Inozitol, 8-E-vitamin komplex

Tesztoszteronszint természetes fokozásához az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, D3- & K2-vitamin komplex, 8-E-vitamin komplex, Glutation / NAC

Az alább feltüntetett pontok számos lehetőséget nyújtanak problémáink célzott kezelésére. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Termékenység (Nőknek, férfiaknak)

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok a női és férfi termékenység megalapozásáért:

D3- & K2-vitamin komplex - A megfelelő D-vitaminszint elengedhetetlen az optimális hormonműködéshez.

B-vitamin komplex - B1-, B2-, B3-, B6-, B12-vitamin, folát mind hozzájárulnak a petefészek egészséges működéséhez. Pótlásukkal növelhető a teherbeesés lehetősége. Kutatási eredmények a spermiumokra gyakorolt pozitív hatását is kiemelik.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink ásványi anyag mind a férfiak, mind a nők (nőgyógyászati problémák esetében kifejezetten) számára is létfontosságú. A tesztoszteronszintet és a sperma minőségét pozitív irányba befolyásolhatja.

Kolin & Inozitol - Egy általános tápanyaghiány napjainkban. Rengeteg civilizációs megbetegedés enyhítésében segítséget nyújthat (pl. metabolikus szindróma, inzulinrezisztencia, PCOSz), ezáltal a termékenységre is pozitív hatással bírhat.

NAC - Támogatja az ovarialis ciklus, azaz a petesejtérés ciklusát, ezáltal pozítivan befolyásolja a termékenységet.

Krill olaj Omega-3 komplex - Megfelelő Omega-3 és Omega-6 egyensúly szükséges a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez. A termékenység fokozásának alapfeltétele a gyulladásszint szisztematikus csökkentése.

Jód & Szelén - Általánosan elmondható, hogy napjaink táplálkozása nem biztosít elegendő nyomelemet. Nemcsak a petesejtek, a petefészek, a méh, a mellek, hanem a férfiaknál a prosztata, a here állapotát, és a spermiumok minőségét is befolyásolják.

8-E-vitamin komplex - Egy többrétegű antioxidáns, amely az egész szaporító szerv- és hormonrendszerre fejti ki jótékony hatását. Mivel a 21. századi táplálkozás E-vitaminban szegény, ezért hangsúlyozottan ajánljuk fogyasztását.

2. Specifikus hatóanyagok a mitokondriális frissességért:

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Pozitívan hat a spermiumok minőségére, a petefészek működésére. Segíti az E-vitamin hasznosulását.

Acetil-L-Karnitin - Fokozhatja a perifériás vérellátást, ezáltal jótékonyan befolyásolhatja a nemi életet, mind a férfiaknál és a nőknél.

Várandósság

Vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok a magzat egészséges fejlődéséért

Ajánlásunkat úgy állítottuk össze, hogy figyelembe vettük a 21. századi táplálkozási anomáliákból fakadó hiányállapotokat, amelyek a magzat és a kismama egészségét - egyben a szülés utáni regenerációt - is befolyásolhatják.

Várandósság

D3- & K2-vitamin komplex - A megfelelő D-vitaminszint hozzájárul a magzat idegrendszerének, csontozatának, fogazatának kiegyensúlyozott fejlődéséhez (a K2-vitamin segíti ezeket a folyamatokat). Kiegyenlíti a kismama terhesség alatti vércukor- és inzulinszintjét, ill. a gyermeknél is csökkentheti a vércukor és inzulin problémák kialakulásának kockázatát.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát - A placenta kiegyensúlyozott működéséhez szükséges a megfelelő elektrolitszint. Pozitív irányba befolyásolják a magzat csontsűrűségét, védik az idegsejteket, általános tünetek enyhítésében is segítenek (pl. lábikragörcs, ödémásodás).

B-vitamin komplex - Magyarországon közismert, hogy a folsav pótlása elsőrendű feladat már a fogantatás előtti időszakban (velőcsőzáródási rendellenességek, koraszülés megelőzése). A termékünkben található folát kiválóan hasznosul, ellenben a mesterséges folsav készítményekkel.

Cink & Réz nyomelem komplex - A folát hasznosulásának egy fontos kofaktora a cink, amely jótékonyan befolyásolja a kismama vércukorszintjét és májműködését, ezáltal csökkentve a gesztációs diabétesz kialakulásának kockázatát.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a magzat idegrendszerének fejlődéséhez. Kutatások igazolták, hogy Omega-3 zsírsavak pótlásával csökkenthető a gyermekeknél a légzőrendszeri megbetegedések (pl. asztma) kockázata.

Kolin & Inozitol - A kolint hangsúlyozottan ajánljuk, ui. a magzati fejlődés során a kolin-foszfolipidek szükségesek a sejtmembrán építéshez, az idegsejtek mielinizációjához, a sejtosztódáshoz és a zsírtranszporthoz. Jótékonyan befolyásolja a kismama vércukorszintjét és májműködését, ezáltal csökkentve a gesztációs diabétesz kialakulásának kockázatát.

Jód & Szelén - A kiegyensúlyozott jódbevitel hozzájárul a magzat idegrendszerének optimális fejlődéséhez.

8-E-vitamin komplex - Támogatja a magzat idegrendszerének, szemének egészségét, a kismama és a placenta keringési rendszerét.

Stressz/Szorongás

Specifikus gyógynövények, hatóanyagok a stressz-szint kiegyenlítéséért, a szorongásos állapotok csökkentéséért

Mellékvese-kimerültség (krónikus fáradtság) esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Rhodiola, B-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula, Kolin & Inozitol

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Stressz/Szorongás

1. Gyógynövények és hatóanyagok a stressz- és feszültségoldásért:

Golgotavirág & Citromfű - A Golgotavirág pozitívan befolyásolja, emeli a szervezet GABA-szintjét, amely az agy glutamát-szintjének szabályozásával elősegíti a kiegyensúlyozott, nyugodt közérzetet, csökkenti a szorongást. Továbbá a Citromfű, Kamilla és Vasfű Közös tulajdonsága az idegrendszer optimális működésének támogatása, a stressz és szorongás naturális oldása.

Rhodiola - Mellékvesét segítő, adaptogén, ezáltal stressz-szintet stabilizáló gyógynövény.

Melatonin - A szorongásos állapotok előretörése, a krónikus stressz kihat az alvás minőségére, amely bármely megbetegedés esetén fokozottan hátráltatja a regeneráció lehetőségét.

NAC - Az acetil-l-cisztein neuroprotektív tulajdonságainál fogva alkalmazható depresszió kiegészítő kezelésében.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, hatóanyagok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

Az alább felsoroltak mind jótékonyan befolyásolják az inzulinháztartást, ui. a magas inzulinszint párosulhat szorongással.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát - Az elektrolitok hozzájárulnak az idegsejtek kiegyensúlyozott működéséhez (a kálium-magnézium-nátrium arány felborulása sokszor vezethet belső fusztráltság érzetéhez).

B-vitamin komplex - Fokozott vagy krónikus stressz hatására a napi B-vitamin szükségletünk megnövekszik (B6-, B12-vitamin, folát). Amennyiben nem pótoljuk, negatívan befolyásolhatja az idegrendszer működését, sőt a szénhidrátanyagcsere folyamatokat (centrális elhízás, inzulin problémák). Nélkülözhetetlenek a neurotranszmitterek szintéziséhez.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az EPA és DHA zsírsavak csökkentik a túlzott stressz negatív hatásait és segítenek a megelőzésben. A krill olajban található foszfolipidek kiváló hasznosulásuknak köszönhetően növelik a stressztűrő képességet.

Kolin & Inozitol - A kolin az idegsejtek védelmét szolgálja, és segítsügenkre lehet a stresszből fakadó feldolgozott élelmiszerek iránti vágy csökkentésében (chips, édesség, gyorsételek).

Hangulat/Depresszió

Többlépcsős szempontok a depresszív tünetek enyhítéséért

Depresszió kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Rhodiola, Krill olaj Omega-3 komplex, Izotóniás italpor/kapszula, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Hangulat/Depresszió

1. Stressz-szintet stabilizáló gyógynövények:

Golgotavirág & Citromfű - A Golgotavirág és Citromfű relaxáló, depresszív tüneteket enyhítő, alvást elősegítő aspektusaikról ismertek. Jótékonyan befolyásolják a szervezet GABA-szintjét (gátló neurotranszmitter), ezáltal enyhítik a depresszióra való hajlamot, elősegítik a kiegyensúlyozott, nyugodt közérzetet. A Kamilla hozzájárul a mindennapi fokozott stressz-szint kordában tartásához, a Vasfű alkalmazható premenstruációs és változókori hangulatingadozás kiegyenlítésében.

Rhodiola - A rhodiola bizonyítottan enyhíti a szorongás, mentális fáradtság tüneteit. Segíti a neurotranszmitterek kiegyensúlyozott működését.

Kurkuma Forte - A kurkumin jótékony hatást gyakorol az idegrendszer működésére, pontosabban a BDNF (Brain-Derived Neurotrophic) szintre, amely fontos a hangulat szabályozásában.

Zöld kávé vagy Gynostemma - Több kutatási eredmény is összefüggéseket talált a depresszió, az inzulinrezisztencia és a nem megfelelő vércukorszint között. A termékek komponensei hozzájárulnak a stabil vércukorszint kialakításához.

Melatonin - A fokozott stresszhatások negatívan befolyásolják a melatonin-termelődést (alvás hormon). A melatonin csökkent szintézise nemcsak az alvás minőségét rontja, hanem további civilizációs megbetegedések hátterében is állhat, többek között a mitokondriális, szív-érrendszeri problémák, magas vérnyomás, mentális gondok, szorongás, elhízás, cukorbetegség kialakulásának.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, hatóanyagok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

Az alább felsoroltak mind jótékonyan befolyásolják az inzulinháztartást, ui. a magas inzulinszint párosulhat szorongással.

D3- & K2-vitamin komplex - Kutatások bizonyították, hogy az alacsony D-vitamintszint növeli a depresszió tüneteit.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát - Az elektrolitok hozzájárulnak az idegsejtek kiegyensúlyozott működéséhez (a kálium-magnézium-nátrium arány felborulása sokszor vezethet belső frusztráltság érzetéhez).

B-vitamin komplex - Fokozott vagy krónikus stressz hatására a napi B-vitamin szükségletünk megnövekszik. Amennyiben nem pótoljuk, negatívan befolyásolhatja az idegrendszer működését, sőt a szénhidrátanyagcsere folyamatokat (centrális elhízás, inzulin problémák). Kutatások kimutatták, hogy az alacsony folátszint összefüggéseket mutat a depresszió kialakulásának gyakoriságával, továbbá a nem megfelelő B12-vitaminszint is negatívan befolyásolhatja az idegrendszer állapotát.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az EPA és DHA zsírsavak csökkentik a túlzott stressz negatív hatásait és segítenek a megelőzésben. A krill olajban található foszfolipidek kiváló hasznosulásuknak köszönhetően növelik a stressztűrő képességet.

Kolin & Inozitol - A kolin az idegsejtek védelmét szolgálja, és segítségünkre lehet a stresszből fakadó feldolgozott élelmiszerek iránti vágy csökkentésében (chips, édesség, gyorsételek).

3. A mikrobiom, a bél, az agy egészségének összefüggései:

L.rhamnosus GG probiotikum+ - Újabb kutatási területek szoros összefüggést vélnek felfedezni az emberi bélflóra és a különböző idegrendszeri, mentális kondíciók között.

Alvás

Ásványi anyagok, hatóanyagok a pihentető alvásért

Álmatlanság esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Melatonin, Krill olaj Omega-3 komplex, Kolin & Inozitol, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát, Cink & Réz nyomelem komplex

Nyugtalan láb szindróma kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol

Alvási apnoe kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Melatonin, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát, NAC, Krill olaj Omega-3 komplex, Kolin & Inozitol

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Alvás

1. A nem megfelelő melatonin-termelődés, a felborult cirkadián ritmus, pontosabban az eltolódott alvás-ébrenlét ciklus melegágyat biztosít a kialvatlanság, az álmatlanság problémakörének:

Melatonin - A melatonin az alvás hormonja, amelynek termelődését negatívan befolyásolja a mesterséges kékfényviszony, kevés napfény, éjszakai munka, fokozott stresszhatás, dohányzás, túlzott kávé- és alkoholfogyasztás, stb. A melatonin csökkent szintézise nemcsak az alvás minőségét rontja, hanem további civilizációs megbetegedések hátterében is állhat, többek között a mitokondriális, szív-érrendszeri problémák, magas vérnyomás, mentális gondok, szorongás, elhízás, cukorbetegség kialakulásának.

2. Az alvásminőség romlásával összefüggő tápanyaghiányok:

Kolin & Inozitol - A kolin és az inozitol is hozzájárul a kielégítő alváshoz. Krónikus alvási nehézségek esetén érdemes napi 2x2 db kapszulát alkalmazni étkezésekhez kötötten. Nemcsak az idegrendszert, hanem a májat is segíti (az éjszakai, gyakori felkelések mögött sok esetben a túlterhelt máj problematikája állhat).

Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-biszglicinát - A fokozott stresszes életvitel rengeteg elektrolitot von el a szervezettől. Ha emellett rendszeresen is sportolunk, akkor egyértelműsíthető a nem megfelelő elektrolitszint, amely negatívan befolyásolja az alvásciklust. Krónikus alvásproblémák esetén javasoljuk az Izotóniás italpor kiegészítését Magnézium-biszglicináttal.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak, pontosabban a DHA hozzájárul a hosszabb alvási időtartamhoz. Ha így szeretnénk kihasználni az Omega-3 zsírsavak jótékony hatását, akkor javasoljuk 2 kapszula fogyasztását vacsorával.

3. Stressz-szintet stabilizáló gyógynövények és hatóanyagok: (amennyiben mindenapjainkat szorongás is jellemzi, és gondolatainkat esténként nem tudjuk lecsitítani):

Golgotavirág & Citromfű - A Golgotavirág pozitívan befolyásolja, emeli a szervezet GABA-szintjét, amely az agy glutamát-szintjének szabályozásával elősegíti a kiegyensúlyozott, nyugodt közérzetet, csökkenti a szorongást. Továbbá a Citromfű, Kamilla és Vasfű Közös tulajdonsága az idegrendszer optimális működésének támogatása, a stressz és szorongás naturális oldása.

Rhodiola - A rhodiola bizonyítottan enyhíti a szorongás, mentális fáradtság tüneteit. Segíti a neurotranszmitterek kiegyensúlyozott működését.

B-vitamin komplex - A B-vitaminok idegrendszervédő hatásúak, fokozott stressz alatt pótlásuk hangsúlyozottan szükséges.

NAC - Az acetil-l-cisztein mint neuroprotektív tulajdonságainál fogva alkalmazható depresszió kiegészítő kezelésében.

Migrén

Szempontok a migrénes állapotok gyakoriságának csökkentéséért

Migrén esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula, R-Alfa-Liponsav, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, B-vitamin komplex, NAC / Glutation

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Migrén

1. Ásványi anyagokkal, vitaminokkal a visszatérő fejfájás megelőzéséért:

Izotóniás italpor/kapszula - Ha veszítünk az elektrolitokból (pl. erőteljes fizikai munka, intenzív sport, hasmenéses állapot, mentális stressz hatására), az arányok felborulnak szervezetünkben, mely bázist biztosít a migrén kialakulásának. A már meglévő fejfájásnál is javasoljuk az Izotóniás italpor fogyasztását.

B-vitamin komplex - A B-vitaminok szisztematikus pótlása hozzájárul a fejfájásos állapotok megelőzéséhez (B2-, B12-vitamin, folát).

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavhiány és a fejfájás között szoros összefüggés vélhető.

Kolin & Inozitol - A kolinhiánnyal gyakran párosul fejfájás. Alkalmazását hangsúlyozottan ajánljuk, napi 2 kapszulát.

2. Specifikus hatóanyagokkal a megelőzésért:

R-Alfa-Liponsav - Az alfa-liponsav segítséget nyújthat a migrénes rohamok gyakoriságának és intenzitásának csökkentésében (600 mg).

NAC / Glutation - Kutatások szerint az alacsony glutation-szintek is hozzájárulnak a migrénes állapotok kialakulásához (fokozott oxidatív stressz eredménye).

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Különböző kutatási eredmények arra a megállapításra jutottak, hogy viszonylag magasabb Q10 bevitel (200 mg) csökkentheti a migrénes állapotok kialakulásának gyakoriságát.

Agy/Memória/Tanulás

Antioxidánsok, tápanyagok a túlhajszolt agyi tevékenység kiegyenlítéséért

Az alább feltüntetett pontok számos lehetőséget nyújtanak problémáink célzott kezelésére. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Agy/Memória/Tanulás

1. Memóriát, idegsejteket támogató komponensek:

Citikolin - A citikolin a két fontos biológiai molekula szintéziséhez biztosítja az építőelemeket: a PC foszfatidil-kolin és AC acetilkolin molekulákhoz. A foszfatidil-kolin egy foszfolipid molekula, amelynek az agysejtmembránok létrehozásában, megfiatalításában és stabilizálásában van kulcsszerepe. Az acetilkolin egy ingerületátvivő molekula, amely neurotranszmitterként működik az idegsejtek kommunikációjában. Létfontosságú a tanulás és az emlékezés folyamataiban.

Kolin & Inozitol - A kolin hiánya egy általános civilizációs probléma, amely negatívan befolyásolja az idegrendszer állapotát (ködös gondolkodás, memória-, koncentrációs zavarok). Az instabil vércukorszint összefügghet a memória hanyatlásával, ezért ha vércukor- és inzulinháztartási problémákkal rendelkezünk, mindenképpen fontoljuk meg a használatát.

R-Alfa-Liponsav - Egy sokoldalú antioxidáns, amely képes áthatolni a vér-agy gáton. Javítja a szellemi funkciókat, pozitív hatást gyakorol az emlékezőképességre. Az instabil vércukorszint összefügghet a memória hanyatlásával, ezért ha vércukor- és inzulinháztartási problémákkal rendelkezünk, mindenképpen fontoljuk meg a használatát.

Acetil-L-Karnitin - Stimulálja az acetilkolin szintézisét, ezáltal pozitívan hat a memória állapotára, a gondolkodási képességre.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - Az alacsony D-vitaminszintet számos kutatás összefüggésbe hozza a memóriazavarok fokozódásával. Továbbá a D-vitamin hozzájárul a kiegyensúlyozott vércukor- és inzulinszint fenntartásához, ezáltal védi az idegsejteket különböző károsodásoktól.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok bevitelével hozzájárulunk az optimális jelátvitelhez (szinapszisok), az idegsejtek védelméhez, az összpontosítási és koncentrációs képesség javításához.

B-vitamin komplex - Fokozott agyi tevékenység hatására a szervezet B-vitamin raktárait folyamatosan üríti, amely előidézheti a ködös gondolkodást, nehézkes koncentrációt (B12-vitamin, folát).

Krill olaj Omega-3 komplex - A táplálkozási anomáliákból fakadó Omega-3 és Omega-6 egyensúlytalanság negatívan befolyásolja a civilizált ember kognitív képességeit. Az EPA és DHA zsírsavak elősegítik az agy regenerációját, és védenek az oxidatív stressszel szemben.

Időskori agy/Memória

Vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok a szellemi hanyatlás megelőzéséért

Az alább feltüntetett pontok számos lehetőséget nyújtanak problémáink célzott kezelésére. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Időskori agy/Memória

1. Alapvető vitaminok és specifikus, idegsejteket védő hatóanyagok:

Citikolin - A citikolin a két fontos biológiai molekula szintéziséhez biztosítja az építőelemeket: a PC foszfatidil-kolin és AC acetilkolin molekulákhoz. A foszfatidil-kolin egy foszfolipid molekula, amelynek az agysejtmembránok létrehozásában, megfiatalításában és stabilizálásában van kulcsszerepe. Az acetilkolin egy ingerületátvivő molekula, amely neurotranszmitterként működik az idegsejtek kommunikációjában. Létfontosságú a tanulás és az emlékezés folyamataiban. Alkalmazását hangsúlyozottan ajánljuk!

Kolin & Inozitol - A kolin hiánya egy általános civilizációs probléma, amely negatívan befolyásolja az idegrendszer állapotát (ködös gondolkodás, memória-, koncentrációs zavarok). Az instabil vércukorszint összefügghet a memória hanyatlásával, ezért ha vércukor- és inzulinháztartási problémákkal rendelkezünk, mindenképpen fontoljuk meg a használatát.

R-Alfa-Liponsav - Egy sokoldalú antioxidáns, amely képes áthatolni a vér-agy gáton. Javítja a szellemi funkciókat, pozitív hatást gyakorol az emlékezőképességre, s véd azok öregedéssel járó romlásától. Az instabil vércukorszint összefügghet a memória hanyatlásával, ezért ha vércukor- és inzulinháztartási problémákkal rendelkezünk, mindenképpen fontoljuk meg a használatát.

B-vitamin komplex - A B1-vitamin és az inozitol hozzájárul az optimális szénhidrát-anyagcseréhez, ezáltal az idegsejtek védelmét is szolgálják. A B12-vitamin és folát hiánya ködös gondolkodást, nehézkes koncentrációt idézhet elő. A táplálékkal bevitt mennyiség nem kielégítő, sokszor az emésztőrendszeri problémák is akadályozzák felszívódásukat, ezért a pótlását fokozottan ajánljuk az idősebb korosztály számára.

Acetil-L-Karnitin - Stimulálja az acetilkolin szintézisét, ezáltal pozitívan hat a memória állapotára, a gondolkodási képességre.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - Az alacsony D-vitaminszintet számos kutatás összefüggésbe hozza a memóriazavarok fokozódásával. Továbbá a D-vitamin hozzájárul a kiegyensúlyozott vércukor- és inzulinszint fenntartásához, ezáltal védi az idegsejteket a különböző károsodásoktól.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-taurát - Az elektrolitok bevitelével hozzájárulunk az optimális jelátvitelhez (szinapszisok), az idegsejtek védelméhez, az összpontosítási és koncentrációs képesség javításához.

Krill olaj Omega-3 komplex - A táplálkozási anomáliákból fakadó Omega-3 és Omega-6 egyensúlytalanság negatívan befolyásolja a civilizált ember kognitív képességeit. Az EPA és DHA zsírsavak elősegítik az agy regenerációját, és védenek az oxidatív stressszel szemben.

3. Gyógynövények, azaz flavonoidok az agy egészségének megőrzéséért:

Rezveratrol+ vagy Kvercetin & Bromelain vagy Fekete áfonya - A flavonoidok hozzájárulnak a perifériás vérkeringés optimális fenntartásához, ezáltal javul az agy (tápanyagdús) vérellátása és a szellemi funkciók.

Időskori vitalitás

Vitaminok, ásványi anyagok, specifikus hatóanyagok a szellemi és testi frissesség, vitalitás megőrzéséért

Az alább feltüntetett pontok számos lehetőséget nyújtanak problémáink célzott kezelésére. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Időskori vitalitás

1. Sejtszintű energiát biztosító hatóanyagok a regenerációs folyamatok támogatásáért:

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Köztudott, hogy a Q10 koenzim szintézise a kor előrehaladtával egyre csökken a szervezetben. Pótlása nemcsak a szív és az érrendszer támogatásának szempontjából fontos, hanem hozzájárul a vesék, az izomzat optimális működéséhez, a mentális frissesség megtartásához.

Glutation - Testünk legkiemelkedőbb hatásmechanizmusaival bíró antioxidánsa. Hatékonysága szerteágazóan bizonyított: oxidációs folyamatok elleni védekezés, a mitokondriumok ATP termelésének támogatása, a máj méregtelenítő folyamatainak segítése, az immun- és idegrendszer védelme.

NAC - Szabályozza az agy a glutamátszintjét (idegi ingerület átvivő anyag), ezáltal segítséget nyújthat a kognitív képességek rehabilitációjában és memória javításában. Kutatási eredmények kiemelik a dopaminszintre gyakorolt pozitív hatásait is, enyhítheti a tremor (remegés) tünetét.

Acetil-L-Karnitin - A mitokondriális energiatermelés fokozásával többszintű támogatást biztosít a regeneráló folyamatok sikerességéhez (pl. vércukorproblémákból adódó idegrendszeri elváltozások).

R-Alfa-Liponsav - A vércukor- és az inzulinháztartás stabilizációjával hozzájárul az általános gyulladásszint csökkentéséhez, ezáltal az idegsejtek védelméhez, a memória és szem egészségének fenntartásához. Acetil-l-karnitinnel is kombinálható.

8-E-vitamin komplex - Univerzális antioxidánsként széleskörű segítséget biztosít az idősebbek számára is: az érrendszer egészségének fenntartása, az általános energiaszint megtartása, az oxidációs folyamatok csökkentése, ezáltal a koleszterinszint szabályozása.

2. A hatékonyság növelése céljából az alábbi vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, hatóanyagok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex - A D3- és K2-vitaminok az időskori csontritkulás megelőzésének elsőszámú kofaktorai.

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát - Az elektrolitok pótlása jótékonyan befolyásolja a vérnyomást. Segítik a a kiegyensúlyozott anyagcserét (opstipáció ellen is bevethető), az izomgörcsök előfordulását is csökkentik, és a csontritkulás prevenciójának kulcsszereplői.

B-vitamin komplex - A B-vitaminok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk. Számos kutatási eredmény a B12-vitamin és folát hiányával hozta összefüggésre az időskorban bekövetkező mentális hanyatlás folyamatait.

Krill olaj Omega-3 komplex - A krónikus gyulladásszint helyreállításának alappillére az Omega-6 és Omega-3 zsírsavak egészséges arányának fenntartása. A krill olajban található foszfolipidek pedig elősegítik az EPA és DHA fokozott hasznosulását emésztőrendszeri diszfunkciók esetén is.

Kolin & Inozitol - A magas LDL-, ill. trigliceridszint egy általános probléma az idősebb korosztálynál, amely összefügg az elégtelen kolin bevitellel.

Étvágytalanság/Túlzott fogyás

Vitaminok, ásványi anyagok a kiegyensúlyozott éhségérzetért

Az alább feltüntetett pontok számos kiegészítő lehetőséget nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Étvágytalanság/Túlzott fogyás

1. Alapvető vitamin és elektrolitpótlás:

B-vitamin komplex - A B1- és B12-vitamin súlyos hiánya krónikus étvágytalansághoz vezethet. Az étkezési zavarokban is rendkívül fontos a pótlása (kolinnal kombinálva).

Izotóniás italpor/kapszula - Az elektrolitok nélkülözhetetlenek a homeosztázis fenntartásához. A kálium, nátrium, magnézium ásványok minimális aránytalansága is gondot okozhat az optimális hormonháztartásban, az idegrendszer és enzimműködésben.

2. Emésztőnedvek működésére és beindítására ható komplexek:

Sok esetben az étvágytalanságot az enzimháztartás elégtelen működése okozhatja (epe, hasnyálmirigy enzimek). A kurkuma és a fekete kömény is tartalmaz olyan keserűanyag komponenseket, amelyek serkentik az említett enzimek intenzitását (főleg, ha az étvágytalansághoz puffadás, fokozott gázosodás is párosul).

Articsóka & Máriatövis / Kurkuma Forte / Feketekömény-magolaj

3. A máj rehabilitációja, glikogénraktározás elősegítése (étkezési zavarokban szenvedőknél rendkívül fontos tényező):

Kolin & Inozitol / R-Alfa-Liponsav

Fogyás

Többlépcsős szempontok a hatékony súlycsökkentésért

Fogyás elősegítésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kolin & Inozitol, Articsóka & Máriatövis, Cink & Réz nyomelem komplex, R-Alfa-Liponsav, Gynostemma, Izotóniás italpor/kapszula

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Fogyás

1. Specifikus, anyagcserét fokozó gyógynövények, hatóanyagok alkalmazása:

Gynostemma vagy Zöld kávé vagy Acetil L-Karnitin - Kedvezően hatnak a cukor- és inzulinháztartásra, ezáltal optimalizálják a zsírfelhasználást, elősegítik a zsírok lebontását és hozzájárulnak a testsúly csökkentéséhez.

2. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok pótlása, amelyek pozitívan befolyásolják a vércukorszintet és a szénhidrát-anyagcserét:

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink, réz, króm ásványi anyagok hozzájárulnak az inzulinszint szabályozásához, ezáltal csökkentik a direkt szénhidrát iránti sóvárgást. Hangsúlyozottan ajánljuk használatát.

Izotóniás italpor/kapszula - Az elektrolitok egyensúlytalanságából fakadó általános probléma a hiperinzulinémia és inzulinrezisztencia állapota. A kálium, magnézium, nátrium pótlásával elkerülhető az túlzott cukor iránti vágyakozás.

3. A testkompozíció megváltoztatásának egyik legjobb módja és sikerének feltétele: ha a fogyókúra alatt a májunkat is támogatjuk. A súlycsökkenéshez hatékony zsíremésztésnek, szabályozott vércukor-és inzulinszintnek kell párosulnia, amelyet az egészséges májműködés biztosít.

Kolin & Inozitol / Articsóka & Máriatövis / R-Alfa-Liponsav

Fülzúgás

Szempontok a fülzúgás tünetének enyhítéséért

Fülzúgás esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-taurát, Cink & Réz nyomelem komplex, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol, Glutation

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Fülzúgás

1. Alapvető ásványi anyagok pótlása és speciális hatóanyagok alkalmazása, amelyek támogatják a vérkeringést, vérnyomást, a vese megfelelő működését. Ezek a szempontok mind alkotóelemei a fülzúgás problematikájának.

Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-taurát - Az elektrolitok szükségesek a kiegyensúlyozott vérnyomáshoz és a vese optimális működéséhez.

Cink & Réz nyomelem komplex - Kutatások szerint az alacsony cinkszint összefüggéseket mutat a fülzúgás tünetének megjelenésével. Továbbá az immunrendszer erősítéséhez is hozzájárul, ha fertőzéses állapot szövődményeként alakul ki a fülzúgás.

Kolin & Inozitol - A kolin egyik súlyosabb hiánytünete a fülzúgás.

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Nemcsak a szív és keringés számára értékes tápanyag a Q10, hanem a vese kiegyensúlyozott működésében is közrejátszik.

2. Fontos és kihagyhatatlan lépés a máj támogatása, ezáltal a perifériás keringés optimalizálása.

Brokkoli & Vízitorma vagy Glutation

Allergia

Többlépcsős szempontok az allergiás tünetek enyhítésért és megelőzéséért

Allergia kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Kvercetin & Bromelain, Cink & Réz nyomelem komplex, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol, Feketekömény-magolaj

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Allergia

1. Specifikus, célorientált hatóanyagok a túlzott immunreakcióik kordában tartására:

Kvercetin & Bromelain - A diamino-oxidáz (DAO) enzim feladata a hisztamin megfelelő lebontása. A hisztamin fontos szerepet tölt be szervezetünk dinamikus működésében, de ha csökken a DAO enzim aktivitása, akkor a magas hisztamin-koncentráció miatt különböző kellemetlen tüneteket észlelhetünk: csalánkiütés, ekcéma, megduzzadt száj, köhögés, orrfolyás, emésztési problémák, puffadás, gázosodás vagy hasfájás. Ezekben az esetekben segítségünkre lehet a kvercetin szabályozó funkciója.

Feketekömény-magolaj - A feketekömény-olaj timokinon hatóanyaga fokozza a gyulladásgátló interleukinok működését, és használatával csökkent a tüdőszövetben az eozinofil sejtek és citokinek száma is. A feketekömény-olaj enyhíti az orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés tüneteket.

2. A kiegyensúlyozott immunrendszer működéséhez, a DAO enzim aktivitásának növeléséhez és az általános gyulladásszint csökkentéséhez az alábbi vitaminok, esszenciális zsírsavak, nyomelemek pótlását hangsúlyozottan ajánljuk (lsd. "Alapvető vitaminok" kategória)

D3- & K2-vitamin komplex

Cink & Réz nyomelem komplex

Krill olaj Omega-3 komplex

B-vitamin komplex

2. A máj támogatásával hozzájárulunk a direkt DAO enzim-aktivárotok hatékonyságához. Ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a lépést, mert így érhetünk el hosszútávú, pozitív eredményeket.

Kolin & Inozitol (a Kvercetin mellé hangsúlyozottan ajánljuk) vagy Glutation

Felfázás

Gyógynövények, vitaminok, ásványi anyagok a felfázásos tünetek megelőzéséért és enyhítéséért

Az alább feltüntetett pontok számos lehetőséget nyújtanak problémáink célzott kezelésére. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Felfázás

1. Gyógynövények és probiotikus törzsek az antiszeptikus hatásért, és a mikrobiom kiegyenlítésének támogatásáért:

Fekete áfonya - Az antioxidánsok, polifenolok támogatják a kiválasztó szervrendszer - a vese, a húgyhólyag működését. A tőzegáfonya antiszeptikus hatásánál fogva segíti a patogének elleni védekezést, csökkentheti a felfázásos tüneteket.

C-vitamin komplex - Szinergistaként kiegészíti, fokozza a fekete áfonya, az antociánokban gazdag bogyósok fertőtlenítő hatását.

L.rhamnosus GG probiotikum+ - Alkalmazása mindenképpen ajánlott antibiotikumos kezelés esetén, továbbá a különböző jótékony baktériumok erősítik az antiszeptikus hatást.

2. Alapvető hatóanyagok az immunrendszer hatékony működéséért, az ellenállóképesség növeléséért:

D3- & K2-vitamin komplex - Az optimális D-vitaminszint elengedhetetlen a patogének (baktériumok, vírusok, stb.) elleni védekezéshez.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink pótlása is hangsúlyozottan fontos az immunrendszert erősítésében, hiányában a fertőzéses állapotokból való felépülés is lelassul.

Anti-aging

Vitaminok, ásványi anyagok, speciális hatóanyagok a mitokondriumok épségéért, az optimális ATP-termelésért, az oxidációs folyamatok csökkentéséért és a fiatalos energiaháztartás megtartásáért

Szellemi és testi frissesség elősegítésében, megőrzésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, 8-E-vitamin komplex, Brokkoli & Vízitorma, Glutation, Kvercetin & Bromelain

Bőr rugalmasságának elősegítésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, Rezveratrol+, Hialuronsav & MSM komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát, Astaxanthin krém

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Anti-aging

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok az öregedési folyamatok lassításáért, a fiatalosság megőrzéséért, a mitokondriumok egészségéért:

D3- & K2-vitamin komplex - Egy olyan katalizátor, amely nélkülözhetetlen ez egészséges immunrendszerhez, a gyulladásos folyamatok elleni védekezéshez. Tehát az optimális D-vitaminszint elengedhetetlen a regenerációs folyamatok beindításához.

Krill olaj Omega-3 komplex - A táplálkozási anomáliák okozzák az Omega-3 és Omega-6 egyensúlytalanságokat, ennek kiegyenlítése szükséges a napi szintű sejtmegújító folyamatok elsősegítéséhez.

Cink & Réz nyomelem komplex - A cink többek között hozzájárul az immunrendszer, a hormonrendszer (termékenység, pajzsmirigy), a kollagénszintézis és az anyagcsere-folyamatok megfelelő működéséhez.

8-E-vitamin komplex - Az E-vitamin a 21. századi étkezési kultúrában egy elhanyagolt mikrotápanyag. Mind a nőknél, mind a férfiaknál elengedhetetlen a hormonrendszer működéséhez, univerzális antioxidásként pedig véd a mindennapos oxidációs folyamatoktól.

Astaxanthin - E-vitaminnal párosítva nemcsak egy kiváló antioxidáns kombináció, hanem elősegítik a bőr rugalmasságának, nedvességtartalmának hosszútávú megőrzését.

2. A betegségmegelőzés és az általános regeneráció beindítása a máj támogatásánál kezdődik:

Kolin & Inozitol vagy Glutation vagy Brokkoli & Vízitorma

3. Szirtuin-enzimek aktiválása a sejtszintű frissítésért (növelik a mitokondriumok számát a szervezetben):

Rezveratrol+ vagy Kvercetin & Bromelain vagy Fekete áfonya vagy Feketekömény-magolaj

4. Hatóanyagok a kötőszövet rugalmasságának fenntartásáért:

Kollagén II.

Hialuronsav & MSM komplex

5. Külső kezelés lehetőségei:

Astaxanthin krém - Az astaxanthin egyedülállósága abban is rejlik, hogy óvja a bőrt a környezeti ártalmaktól (természetes fényvédő, ultraibolya sugárzás, elektroszmog elleni védekezés stb.), segíti a bőr rugalmasságának és fiatalságának megőrzését.

Aloe Vera gél - Univerzális segítség a bőrnek: sejtmegújító, sejtregeneráló, fertőtlenítő (antivirális, antibakteriális, gombaölő), táplálja és hidratálja az igénybe vett bőrt.

Haj/Köröm

Vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények a haj és köröm épségének megőrzéséért

Akut, stressz eredetű hajhullás esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: B-vitamin komplex, Izotóniás italpor/kapszula, Golgotavirág & Citromfű vagy Rhodiola, Cink & Réz nyomelem komplex

Hormonális eredetű hajhullás kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: B-vitamin komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, 8-E-vitamin komplex, Jód & Szelén (ld. Női hormonegyensúly)

Száraz, fakó, töredezett haj esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, B-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, 8-E-vitamin komplex, Glutation

Körömelváltozás (fehér foltok, barázdáltság) esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, B-vitamin komplex, Brokkoli & Vízitorma / Glutation

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Haj/Köröm

1. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok a haj és köröm szépségéért:

B-vitamin komplex - A B-vitaminok pótlása közismert hajhullásos problémák esetén (pantoténsav, biotin, B12). Fontos megjegyezni, hogy a körmök túlzott barázdáltsága a B12-vitamin felszívódási zavarára utalhat.

Cink & Réz nyomelem komplex - Az alacsony cinkszint megmutatkozhat hajhullás formájában, továbbá a körmökön található fehér foltok, pöttyök is összefüggenek a jelentős hiányával.

8-E-vitamin komplex - Számos kutatás alátámasztja, hogy hajhullásban az egyik legfontosabb segítség a tokotrienolok pótlása.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak csökkentik a sejtszintű gyulladásszintet, így pozitívan befolyásolják a szervezet összes regenerációs folyamatát (hajszerkezet, köröm egészsége).

Jód & Szelén - Olyan mikrotápanyagok, amelyek hozzájárulnak a haj sűrűségének, szerkezeti épségének megőrzéséhez. (A cink, jód, szelén, E-vitamin, krill olaj pótlása kiemelkedő fontossággal bír, ha a egyéb nőgyógyászati vagy pajzsmirigy problémák állnak a hajhullás mögött.)

2. További gyógynövények, specifikus hatóanyagok:

Egyéni, specifikusabb egészségügyi kondíciók esetén (fokozott korpásodás, viszketés, hajzsírosodás, stb.) antiszeptikus és májtámogató komponensek szükségesek a regenerációhoz.

Feketekömény-magolaj vagy Brokkoli & Vízitorma vagy Glutation

Szép bőr

Többlépcsős szempontok az egészséges bőr megőrzéséért

Akné kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, B-vitamin komplex, Kolin & Inozitol, Cink & Réz nyomelem komplex, 8-E-vitamin komplex, Saccharomyces Boulardii, Krill olaj Omega-3 komplex, Aloe Vera gél

Ekcéma kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Feketekömény-magolaj komplex, Kolin & Inozitol, 8-E-vitamin komplex vagy Astaxanthin, Astaxanthin krém

Pszoriázis/pikkelysömör kiegészítő kezelésében az általunk javasolt elsődleges termékek: D3- & K2-vitamin komplex, Krill olaj Omega-3 komplex, Cink & Réz nyomelem komplex, Kurkuma Forte, Glutation, 8-E-vitamin komplex vagy Astaxanthin, Astaxanthin krém

Bőr rugalmasságának elősegítésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, Rezveratrol+, Hialuronsav & MSM komplex, Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-biszglicinát

Sebek gyógyulásának elősegítésében az általunk javasolt elsődleges termékek: Cink & Réz nyomelem komplex, Izotóniás italpor/kapszula, C-vitamin komplex

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Szép bőr

1. Hialuronpótlás:

Hialuronsav & MSM komplex - Szervezetünk a hialuronsav segítségével szabályozza a szövetek víztartalmát. A bőrszövet rétegeiben a hialuronsav pótolja annak lecsökkent folyadéktartalmát, biztosítja teltségét, puhaságát, és véd a ráncok kialalakulása ellen. A termékben található MSM pedig kéntartalmú tápanyagként szintén táplálja és regenerálja a bőr szöveteit.

2. Kollagénszintézis fokozása:

Rezveratrol+ vagy Kvercetin & Bromelain - A flavonoidok hozzájárulnak a szervezetünk saját kollagénstimulációjához.

Feketekömény-magolaj - Gátolja az elasztáz (az elasztin lebontó enzimje) aktivitását, amely többek között felelős a kötőszövetek, a bőr rugalmasságának csökkenéséért. A fekete köményolajban található karvakrol segíti az aktív anti-elasztáz vegyület előállítását. Erőteljes gyulladáscsökkentő hatása révén ekcémás bőrtünetek enyhítésére is alkalmazható.

3. Alapvető vitaminok, ásványi anyagok, hatóanyagok a bőr szépségének fenntartásáért és az esetleges gyulladások csökkentéséért:

D3- & K2-vitamin komplex - A vércukor- és inzulinszint kiegyenlítésével hozzájárul a krónikus gyulladásszint normalizálásához. Aknés, ekcémás, pszoriázisos állapotokban javasoljuk a pótlását.

B-vitamin komplex - Szinte az összes B-vitamin, a B1-, B2-, B6-, B5-, B7- és B12-vitamin szükséges bőr rétegeinek egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. A B-vitaminok hiányának jele a száraz, hámló bőr, a bőrgyulladás. A B6-vitamint gyakran használják a pikkelysömör, az akné és egyéb bőrelváltozások kiegészítő kezelésében.

Cink & Réz nyomelem komplex - Bármilyen gyulladásos bőrprobléma esetén a cink pótlását hangsúlyozottan ajánljuk.

Krill olaj Omega-3 komplex - A táplálkozási anomáliák okozzák az Omega-3 és Omega-6 egyensúlytalanságokat, melyek fokozhatják a bőr gyulladásos tüneteit.

8-E-vitamin komplex - Az E-vitamin gátolja a bőr öregedését és növeli a regenerációs képességét

Astaxanthin - Jótékonyan halmozódik fel a bőr külső és mélyebb rétegeiben is, ezáltal hatékony védelmet nyújt a legerősebb környezeti kockázati tényező, az ultraibolya sugárzás ellen.

4. Mélyrétegű, krónikus gyulladás esetén (akné, pattanások, ekcéma, pszoriázis) a máj támogatását is figyelembe kell venni:

Kolin & Inozitol / NAC / Glutation

5. Külső kezelés lehetőségei:

Astaxanthin krém - Ideális érzékeny, sérülékeny bőr táplálásához, hiperpigmentáció csökkentésére, a bőr optimális nedvességtartalmának visszaszerzésére. Alkalmazható viszkető, krónikusan száraz, ekcémára hajlamos vagy gyulladt pőr ápolására.

Aloe Vera gél - Univerzális segítség a bőrnek: sejtmegújító, sejtregeneráló, fertőtlenítő (antivirális, antibakteriális, gombaölő), táplálja és hidratálja az igénybe vett bőrt.

Energikusság

Vitaminok, ásványi anyagok, sejtszintű energiát biztosító hatóanyagok az energiaszint és a vitalitás növeléséért

Energiaszint növelése esetén az általunk javasolt elsődleges termékek: Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát, B-vitamin komplex, Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10, Rhodiola, R-Alfa-Liponsav

Az alább feltüntetett pontok további kiegészítő lehetőségeket nyújtanak. Érdemes és célszerű az összes feltüntetett pontból legalább 1 darab terméket választani.

Energikusság

1. Elektrolitok és B-vitaminok biztosítása kiegyensúlyozott arányokban:

Izotóniás italpor/kapszula vagy Magnézium-malát - Szinte azonnali szellemi és testi frissességet biztosít. Futáshoz, erőnléti edzésekhez kifejezetten ajánljuk. Számítógépes vagy bármilyen szellemi munkát végzőknek elsőrendű segítséget nyújhat a koncentráció növelésében.

B-vitamin komplex - A magas szénhidrát-tartalmú, feldolgozott élelmiszerekben bővelkedő étkezések, a fokozott stresszes életmód hamar kiürítik a B-vitamin raktárakat. Ez sejtszintű energiahiányhoz vezethez.

2. Sejtszinten támogató, energiát biztosító hatóanyagok, gyógynövények:

Rhodiola - A mellékvesére hatva segíti a stressztűrő-képesség növelését.

Glutation - A glutation képes a mitokondriumok egészségének javítására (sejtek közötti kommunikáció, apoptózis, sejtnövekedés), ezáltal pozitívan befolyásolja energiatermelő képességeinket.

Acetil-L-Karnitin - Kritikus szerepe abban nyilvánul meg, hogy elszállítja a zsírokat a sejtekbe, ahol azt a mitokondriumok elégetik energiatermelés céljából. Az Acetil-L-karnitin ezáltal regenerálja a mitokondriális funkciót, növelve az állóképességet, az izomsejtek energiatermelését.

R-Alfa-Liponsav - Az enzimaktivitást serkentve regenerálja a sejten belüli energiatermelő egységek működését, ezáltal növeli a fizikai aktivitást.

Nano Q10 / Q+ Ubiquinol / Q10 - Katalizálja az ATP molekula szintézisét. A mitokondriumok száma és hatékony működése szorosan összefügg a sejtek egészségével, szervezetünk fiatal állapotban való tartásával és az optimális energiaszinttel.

Gynostemma - Fokozza a sejtmitokondriumok energiatermelését, ezáltal csökken a szervezet gyulladásszintje, növekszik a várható élettartam és az általános energiaszint.

Gyerekeknek

Vitaminok, ásványi anyagok a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért

Gyerekeknek

A gyermekek számára a legfontosabb kiegészítések:

D3 & K2 + Omega-3 komplex gyerekeknek - A gyerekek étrendjéből leginkább a halfélék, színes, zöld leveles zöldségek maradnak el, amelyek a K1-, K2-, A-, E-vitaminok, Omega-3 zsírsavak minőségi tárházai. A gyakori lebetegedések szoros és tagadhatatlan összefüggésbe hozhatóak a D3-vitamin hiányával. Nemcsak az immunrendszer működéséhez elengedhetetlenek, hanem a kiegyensúlyozott növekedés, a kognitív funkciók, az ideg- és csontrendszer támogatásának alapfeltételei.

Immunvédő komplex gyerekeknek - Az Immunvédő komponensei nemcsak az immunrendszer erősítésében lehetnek a gyermekek segítségére, hanem a különböző probiotikus törzsek az emésztésüket is támogatják, székrekedéses problémákban is bevethetőek.

Kolin & Inozitol és Krill olaj Omega-3 komplex - A kolin és a krill olajban található Omega-3 zsírsavak (EPA, DHA) segítik a gyermekek szellemi (kognitív funkciók, koncentráció, összpontosítás) és testi kiegyensúlyozottságát. Ez a két tápanyag hozzájárul a civilizációs megbetegedések prevenciójához (pl. vércukor- és inzulinháztartási problémák megelőzése). A kolin kapszula szétszedhető, a tartalma könnyen oldódik, citrusos-savanykás ízvilágú, elrejthető gyümölcsös ételekben, limonádéban. A krill gélkapszula könnyen lenyelhető. Elegendő napi 1 kapszula, heti 2-3 alkalommal.

Izotóniás italpor/kapszula - Aktív, sporttevékenységet űző gyermekek számára kifejezetten ajánlott, hiszen a fokozott igénybevétellel (izzadás) sok elektrolitok veszíthetnek (pl. láb-, izomgörcsök). Továbbá a gyermekkori székrekedés kiváltó oka lehet a káliumhiány, ezért ilyen esetekben is segítséget nyújt.

Sportolóknak

Vitaminok, ásványi anyagok a teljesítmény növeléséért és a regeneráció optimalizálásáért

Sportolóknak

Izotóniás italpor/kapszula, Magnézium-malát - Az elektrolitok pótlását hangsúlyozottan ajánljuk futóknak, de bármely sportot űzők számára elsőrendű segítség. Az elektrolitok elősegítik az izmok regenerációját, fenntartják a megfelelő csontsűrűséget, megelőzik a dehidratáció tüneteteit (izzadásból adódóan), az izomgörcsöket, fokozzák a teherbírást, kiegyensúlyozzák a fokozott stressz negatív hatásait és az alvás ciklusának beállításához is hozzájárulnak.

B-vitamin komplex - Fokozott fizikai teljesítmény hatására csökken a szervezet B-vitamin készlete, ezért alapvetőnek tartjuk komplettációját. A B-vitaminok felgyorsítják a sejtszintű regenerációt, ínhüvelygyulladás előfordulása esetén fokozottan ajánljuk (R-Alfa-Liponsavval, Izotóniás italporral kombinálva).

8-E-vitamin komplex - Izomregenerációhoz, az izomsérülések rehabilitációjához szükséges antioxidáns.

Krill olaj Omega-3 komplex - Az Omega-3 zsírsavak felgyorsítják az edzés utáni regenerációs időszakot, megelőzik a krónikus gyulladásos állapotok kialakulását.

R-Alfa-Liponsav - Speciális hatóanyagként bizonyítottan hozzájárul a sejtszintű teljesíményfokozáshoz.

További kiegészítésekért ajánljuk az "Alapvető vitaminok" kategória szemügyre vételét.

¹Nyilatkozat: A YiYa egy egészségvédő étrend-kiegészítő termék és nem gyógyszer. Egészségmegőrzést támogató hatásuk révén a készítmények hozzájárulhatnak szervezetünk egészséges működésének biztosításához, rendellenes állapotok kialakulásának kockázatának csökkentéséhez, azonban konkrét betegségek kezelésére, megelőzésére és gyógyítására nem alkalmasak! Nem helyettesíthetik a megfelelő gyógyszeres kezelést, de kiegészíthetik az orvos által javasolt terápiát. A termékismertetőkben szereplő élettani hatások és egészséggel kapcsolatos információk kizárólag a hatóanyagokra vonatkoznak, és nem a termékekre. Az információk a fogyasztók általános tájékoztatását és magas szintű ismeretterjesztését szolgálják a hatóanyagokról. Azok nem értelmezhetők orvosi tanácsként személyes problémánkra, nem helyettesíthetik szakember véleményét, a szakemberrel történő személyes megbeszélést. Gyógyszeres kezelés alatt lévő személynek termékeink fogyasztását ajánlott megbeszélnie kezelőorvosával, gyógyszerészével.