egészséges életmód

YiYa Elektrolit italpor - Kálium, Magnézium, Kalcium, Nátrium és Klorid elektrolit ásványokkal!

Az elektrolitok hozzájárulnak a szervezet megfelelő hidratációjához, támogatják az ideg- és izomrendszer hatékony működését. Segítik a normál csontsűrűség, vérnyomás és inzulin-érzékenység fenntartását¹

YiYa Elektrolit italpor elekrolit ásványokkal Az elektrolit italpor azokat az alapvető ásványi anyagokat tartalmazza, amelyek oldott formában találhatóak meg testfolyadékainkban, például a vérünkben, izzadságunkban, vizeletünkben. Ezeket az elektromos töltéssel rendelkező ionokat elektrolitoknak hívjuk. A kálium, nátrium, magnézium, kalcium, klorid mind olyan elektrolit ásvány, amelyekkel legtöbbször az általános vérvizsgálati leleteknél találkozunk. Az elektrolitok szervezetünk elengedhetetlen összetevői, a homeosztázis fenntartásának pillérei.

Feladataik közé tartozik a test folyadékháztartási egyensúlyának és a hidratációnak a fenntartása, az ideg-és izomrendszer megfelelő működésének támogatása. Pozitívan hatnak a szívizomzat működésre, a normál vérnyomás, a normál vesefunkció, a megfelelő csontsűrűség, az egészséges vércukorszint és inzulin-érzékenység fenntartására. Ezek az ásványi anyagok alapvető funkciókat látnak el a szervezetünkben, azonban a közöttük fellépő minimális arányeltolódás is gondot okozhat (ld. túlzott sófogyasztástól való alaptalan félelem. A sóbevitel nagyon fontos, de káliumbevitellel szükséges kiegyensúlyozni.).

Figyelem! Melegben, magas páratartalom esetén, vagy ha több hónapon keresztül (~ fél évig) hagyjuk állni a terméket, akkor a por összetapadhat, átnevesedhet. Kérjük, ezt megelőzésképpen tegye hűtőbe a terméket (légmentesen zárt kupakkal), és a hideg megőrzi a szavatosságot.

Vegán termék
Elektrolit italpor
:
3900 Ft
/ doboz (30 db adag)

Az Elektrolit italpor lehetőséget nyújt az elektrolitok szervezetünk számára ideális arányban történő pótlására ásványi sók formájában. A vízben oldott ásványok gyorsan felszívódnak, pozitív hatásuk rendkívül hamar érezhető. Rendszeres használatukkal pedig számos jótékony, hosszú távú élettani folyamatot indíthatunk el. Az elektrolitok lényegében minden szervünk működését jó irányba befolyásolják. Az italpor nem tartalmaz mesterséges ízesítőt, cukrot vagy egyéb segédanyagokat, ezért bármilyen italhoz adagolható a napi mennyiség. Az íze kellemesen sós. Gyerekek is használhatják. Ajánlás az elkészítéshez: 1 csapott teáskanál por vízben feloldva, egy nap kétszer használni. Ajánlás az elkészítéshez: annyi vízben oldjuk fel port, hogy ne érezzük túl sósnak, és kellemes ízű maradjon az ital (egyéni ízlés szerint). Akár egész nap folyamatosan használhatjuk.

Veseelégtelenség, ACE-gátló, béta-blokkoló vérnyomáscsökkentő és kálium-visszatartó vízhajtó gyógyszer használata esetén a terméket nem javasoljuk használni, mert túlzottan megemelheti a vér káliumszintjét, ami nem kívánt mellékhatásokhoz vezethet (szívdobogás, szábalytalan szívritmus, émelygés, zsibbadás, bizsergés, fáradtság, nehézlégzés)! Ez esetben helyettesítésként magnézium termékeink szedését javasoljuk.