Útmutató a YiYa termékek használatához

A hatóanyagok rendszere

Kurkuma és Tömjénfa - hatékony és széleskörű védelem a gyulladások ellen

kurkuma-tömjénfa-kapszula

Két ősi gyógynövényt, a kurkuma és a tömjénfa (balzsamfa, Boswellia serrata) növényeket évezredek óta használják gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és ízületi gyulladás elleni hatásuk miatt. Napjainkban világszerte felfokozott érdeklődést váltanak ki a kutatókból sokoldalú, rosszindulatú folyamatokat gátló mechanizmusaik miatt. Klinikai kísérletek alapján kimutatható a kurkumin és a tömjénfa hatása a belek, a tüdő és az ízületek egészséges gyulladásszintjének kontrollálásában. Emellett segítik az egészséges agyi funkciók fenntartását és az idegsejtek védelmét.

Cikk folytatása »

Címkék: kurkuma, tömjénfa, gyulladás, ízületek, idegrendszer

Az antocianin molekulák széles spektrumú védelme

bogyós-gyümölcsök

Számos kutatás bizonyítja, hogy a leghatékonyabb antioxidánsnak azon bogyós gyümölcsök bizonyulnak, melyek tartalmazzák az antocianin nevezetű polifenol vegyületeket. Ezek a vegyületek okozzák a vörös áfonya, fekete áfonya, bodza, fekete szeder, açaí bogyó, málna, eper, ribizli, szilva, cseresznye stb. vöröses-kékes színét. Ezek az antocianinok hatékonyan veszik fel a harcot az oxidatív stresszel szemben, mely számos betegség kiváltó oka.

Cikk folytatása »

Címkék: bogyós gyümölcsök, antocianin, daganat-megelőzés, inzulin-érzékenység, szembetegségek

Alfa-liponsav - a vitalitást támogató antioxidáns

szolo

Az alfa-liponsav napjaink egyik legsokoldalúbb antioxidánsa. A főbb ismert antioxidánsok közül egyedül a liponsav rendelkezik azzal a kivételes képességgel, hogy mind vízoldékony, mind zsíroldékony közegben is képes kifejteni hatását. Ennek az egyedülálló tulajdonságnak köszönhetően a liponsav szervezetünk minden egyes sejtjébe (beleértve az agysejteket is) képes eljutni, és számos korral járó krónikus betegség, valamint a szív- és cukorbetegség megelőzésében aktív szerepet lát el. Azáltal, hogy a vér-agy gáton is képes áthaladni, olyan súlyos idegrendszeri és kognitív (szellemi) funkciót érintő betegségekkel is felveszi a harcot, mint pl. az Alzheimer és Parkinson kór.

Cikk folytatása »

Címkék: alfa-liponsav, mitokondrium, öregedés, inzulin-érzékenység

A rezveratrol, a szőlőmag és zöld tea polifenolok érrendszervédő hatásai

szolo

A szőlő számos biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz, melyek közül a leginkább figyelemre méltó a rezveratrol és a proantocianinok (szőlőmag kivonat). Ezen vegyületek bizonyítottan csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Mintegy 3650 tanulmányt tettek közzé a rezveratrol és a szőlőmag kivonat témakörében, melyekben azok sokrétű, sejt-, szövet-, és szervvédő hatásaikról számoltak be a népesség első 5 helyen álló halálozási okával szemben (mint például szívproblémák, rosszindulatú elváltozások és szénhidrát anyagcsere zavarok).

Cikk folytatása »

Címkék: rezveratrol, szőlőmag, zöld tea, érrendszervédelem, vérnyomás

Tokotrienolok - a 21. század E-vitaminjai

olajpálma

Több, mint két évtizedig – tévesen – az alfa-tokoferolt azonosították E-vitaminként és tették általánosan ismertté. Az elmúlt években azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az E-vitamin 8db komplex, számottevő különbségeket mutató molekulák összessége, és ezek közül is a tokotrienol molekulák nagyon egyedi és jelentős élettani hatással rendelkeznek. Klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy képesek visszafordítani az érszűkületet, csökkenteni a sztrók (agyvérzés) kockázatát, és nem utolsó sorban a tokotrienolok gátolják a ráksejtek növekedését.

Cikk folytatása »

Címkék: E-vitamin, teljes spektrum, érrendszervédelem, daganat-megelőzés

A brokkoli és a keresztesvirágú növények szerepe a rosszindulatú folyamatok elleni védekezésben

keresztesviraguak

A tudomány mai állása szerint a halálos kimenetelű rákos megbetegedések egyik elsődleges oka az elégtelen mennyiségű gyümölcs és zöldség fogyasztás. Az átlagos európai étrendből nagyban hiányoznak azok az ételek, melyek a rákos megbetegedésekkel képesek felvenni a harcot, mint például a keresztesvirágúakhoz tartozó brokkoli, karfiol, kelbimbó, karalábé és káposzta.

Cikk folytatása »


Címkék: brokkoli, keresztesvirágúak, daganat-megelőzés, környezeti szennyezések, hormonális egyensúly

A zöld kávé egyedülálló hatásai

zold kave

Egyes becslések szerint mintegy másfél milliárd ember túlsúlyos vagy elhízott. Ezek az emberek normál súlyú társaikhoz képest háromszor nagyobb halálozási kockázatnak vannak kitéve. Az elhízás átlagosan 8-10 évvel rövidítheti meg az életet! A probléma kezelésére megoldást jelenthet a zöld kávé kivonat, mely egy új, természetes módszer a vércukorszint és a testsúly szabályozásában.

Cikk folytatása »


Címkék: zöld kávé, vércukorszint, fogyás, inzulin-rezisztancia

Miért hízunk el, és mit tehetünk ellene?

fogyás

“Nem azért hízunk el, mert túl sokat eszünk; azért eszünk túl sokat, mert hízunk.” Ez az egyszerű állítás teljes egészében megváltoztatja azt, amit a fogyásról gondolunk. Egyúttal azt is megmagyarázza, miért tudott évtizedekig egymás mellett élni a hagyományos diéták és edzésprogramok sokasága a nyugati világ történelmében valaha látott legnagyobb elhízási folyamattal.

Cikk folytatása »


Címkék: szénhidrátok, fogyás, inzulin-rezisztancia, pajzsmirigy