egészséges életmód

A YiYa alkotóinak bemutatkozása


YiYa logo

A YiYa egy 2012-ben indult fiatal magyar vállalkozás. Létrehozói elkötelezettek a minőségi, hatékony és megbízható étrend-kiegészítő termékek gyártásában, amelyek szándékaik szerint minden magyar ember számára elérhetőek és megfizethetőek is egyben. A termékek alkotói fizikus kutató és dietetikus/természetgyógyász szakemberek, akik magas szakmai igényeik kielégítése céljából először saját maguk és családtagjaik részére hozták létre a készítményeket. A YiYa alkotói szeretnék, ha ezek az értékes hatóanyagok mások számára is elérhetőek legyenek, akiknek hasonlóan fontos szervezetük védelme, és keresik az egészség megőrzésének lehetőségeit. Termékeink kedvezményes nagykereskedelmi áron vásárolhatók meg webáruházunkban, közvetlenül tőlünk a fejlesztőktől, köztes viszonteladói árrés nélkül.

Dr. Beleznai Szabolcs, fizikus

A Budapesti Műszaki Egyetem Természettudományi Karán végeztem fizikusként, szakterületem a plazmafizika és az optika. Számos tudományos publikáció és szabadalom szerzőjeként foglalkozom a környezetbarát fényforrások fejlesztésével, a napelemekkel, biofizikával és lézerekkel kapcsolatos kutatásokkal. 2008 óta önszorgalomból kezdtem el biológiával foglalkozni, mivel már akkor nagyon érdekeltek az egészségmegőrzés és betegség megelőzés tudományos és egyben praktikus módszerei. Személyes tapasztalataim és kutatásaim hamar rávilágítottak arra, hogy a természetes hatóanyagokban sokkal nagyobb lehetőség rejtőzik, mint amit mi hétköznapi emberek erről sejtünk, vagy éppen orvosaink állítanak. Úgy vélem, hogy Magyarországon jelenleg óriási szükség van szakmailag precíz és tisztes tájékoztatásra, valamint minőségi és hatékony étrend-kiegészítőkre. Mi a tudásunkkal és eszközeinkkel ehhez a célhoz kívánunk hozzájárulni a YiYa által.

Az általam legkedveltebb hatóanyagok: R-Alfa-liponsav, Astaxanthin, E-vitamin Tokotrienolok, Szulforafán (Brokkoli). A teljes YiYa termékcsalád 75 db termékében több, mint 200 db különböző értékes gyógynövény kivonat és természetes hatóanyag található meg, amelyek élettani hatása rendkívül sokrétű és átfogó. Ezek közül is számomra azok a legfontosabb hatóanyagok, amelyek képesek a sejtmembránba beépülni, és ott hosszan tartó, folyamatos gyulladáscsökkentő és antioxidáns védelmet biztosítani. Így védenek a krónikus problémák kialakulása ellen. Illetve a sejthártyán áthaladva képesek a sejtek belsejében védeni a genetikai információnk épségét, a DNS-t, amely korunk legveszélyesebb betegségének célpontjává vált.

Farkas Zsuzsanna, dietetikus, természetgyógyász

Gyermekkorom óta kíváncsisággal töltött el az, hogy a különböző élelmiszerek, gyógynövények, milyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre. Már akkor felfigyeltem arra, hogy akadnak olyan ételek, amelyek befolyásolják közérzetemet. A gyógynövényekben rejlő lehetőségek pedig rabul ejtettek: tudtam, hogy ez az utam. Természetgyógyászati tanulmányaim után a Semmelweis Egyetem dietetikus szakán diplomát szereztem. Dietetikusként fontosnak tartom a klasszikus tudomány és természetgyógyászat dinamikus együttműködését. A YiYa étrend-kiegészítő család szellemiségében megtaláltam azt a hiteles hozzáállást, amely elengedhetetlen a magas minőségű étrend-kiegészítők megalkotásához, és a megfontolt, innovatív munkavégzéshez.

Általam legkedveltebb hatóanyagok: Kolin, Glutation, Krill olaj, Kálium, Magnézium.

A YiYa termékek gyártásának bemutatása

gyógynövény kivonatok kapszulábanA termékekben felhasznált gyógynövények korszerű, legtöbbször vegyszeres kezeléstől mentes gazdálkodásokból származnak, ahol a növényekből kíméletes technológiával aktív hatóanyagra standardizált gyógynövény kivonatokat (növényi koncentrátumokat) állítanak elő. A standardizált növényi kivonatok napjaink legmagasabb minőségű és hatékonyságú alapanyagainak számítanak, amelyekből étrend-kiegészítő termékek és növényi gyógyszerek készülnek. Az összetevők tisztaság szempontjából európai gyógyszerkönyvi/élelmiszerkönyvi minőségűek, a komponensek nehézfém és mikrobiológiai szennyezéstől való mentességét egészségügyi tanúsítványok igazolják.
Mivel számunkra a termékeink hatékonysága és biztonsága kiemelten fontos szempont, ezért mi nem használunk olcsó növényi őrleményeket, amelyek legtöbbször hatástalanok, vagy olyan bereklámozott "egzotikus" növényi kivonatokat, amelyek hatásossága tudományos szempontból megkérdőjelezhető, vagy egészségügyi szempontból kockázatot jelenthetnek. Kiemelten figyelünk arra, hogy a hatóanyagok jól felszívódó formában kerüljenek a kapszulába. A növényi kivonatokat egyik legjobb beviteli formaként nagy finomságú porként töltjük kapszulákba (porkapszula), a működést és felszívódást segítő egyéb természetes összetevőkkel. A zsírban oldódó hatóanyagokat (pl. Q+, Q10, D3+K2-vitamin, E-vitamin, Astaxanthin, Omega-3 zsírsavak) kizárólag olajban feloldva és stabilizálva kapszulázzuk (olajkapszula), ami jelentős hasznosulási előnyt eredményez a hagyományos porkapszulákhoz képest (~ átlagosan kétszer nagyobb felszívódást a véráramba a zsírban oldódó hatóanyagok esetén).

YiYa gyógynövények

A YiYa termékek gyártásához 2023-ban elkészült a második, még fejlettebb technológiával rendelkező, megnövelt kapacitású üzemünk. Ennek köszönhetően termékeink létrejöttét most már az alapanyagok beszerzésétől kezdve, a gyártáson és minőségellenőrzésen keresztül, egészen a fogyasztóknak történő dobozba csomagolásig saját kézben tartjuk. Készítményeink előállításához európai viszonylatban is kiemelkedő, napjaink legkorszerűbb gyártástechnológiáját használjuk. Gépeink gyógyszeripari minőséget biztosítanak a gyártáshoz. A gyártásunk precíz, pontos és tiszta. A gyártás folyamatait gyógyszerész szakember ellenőrzi, jól dokumentált, a gyártásokat visszakövethető, szigorú minőségellenőrzési rendszert üzemeltetünk. Különösen figyelünk arra, hogy az alapanyagok minőségét kíméletesen megőrző technológiákat alkalmazzunk, és a kapszulákba kerülő aktív hatóanyagok gondos megválasztásával és megfelelő koncentrációjának biztosításával a készítmények kívánt hatásosságát biztosítsuk. A termékek kizárólag mesterséges adalékanyagok felhasználása nélkül készülnek. A környezettudatosság jegyében üzemünk korszerű, energiatakarékos (hőszivattyús) hűtés- és fűtésrendszerrel rendelkezik, az üzem kiemelkedően jól szigetelt, áramellátását nagyteljesítményű napelemek biztosítják. Ipari hulladék az üzemben szinte nem keletkezik, a környezetet nem károsítjuk vegyszerekkel, gyártásból kimaradt, nagy koncentrációjú alapanyagokkal. A megmaradt csomagolóanyagokat, hulladékot szelektíven gyűjtjük. Összeségében az üzemünk környezeti lábnyoma kicsi, energia- és anyag erőforrás igénye alacsony.

A YiYa termékek gyártásánál a hangsúly a minőségen és az egyedi, kifinomult összetételeken van. Mi nem kívánunk tömegcikkeket gyártani, más gigantikus méretű gyártó cégek tömegtermelésével versenyezni, mert úgy véljük, ez csakis a minőség rovására menne. A termékek gyártása a nemzetközi HACCP minőségbiztosítási rendszer előírásai szerint történik, amely megbízható és jól kontrollált gyártási minőséget és élelmiszerbiztonságot garantál.

Gyártás helye: YiYa étrend-kiegészítő kapszulázó üzem
2440 Százhalombatta, Szabadság utca 8., NÉBIH nyilvántartási száma: 206243
NÉBIH tevékenység-azonosítója: NEBIH1064767933, NÉBIH létesítmény-azonosítója: NEBIH6011971072

YiYa termékek gyártüzeme