egészséges életmód

YiYa NanoQ® Q10 koenzim + PQQ kapszula - a mitokondriumok, a szív és agy védelméért, a sejtszintű vitalitás fokozásáért!¹

A Q10 támogatja a sejtek energiatermelő anyagcsere-folyamatait, az agy, szív és érrendszer egészségét.¹

YiYa NanoQ® Q10 koenzim + PQQ koenzim szívvédő kapszula A Q10 koenzim rendkívül fontos szerepet tölt be a szív- és érrendszeri egészség fenntartásában, mivel közvetlenül részt vesz a sejtek mitokondriális energiatermelésében, az ATP molekula szintézisében, ami az emberi test "energiahordozója”. Mivel a szív egy olyan izom, amely soha nem pihen, szüksége van jelentős mennyiségű Q10-re [1,2].

A Q10 koenzim szintje a szívizom szöveteiben a korral fokozatosan lecsökken. 20 éves korhoz viszonyítva 80 évesen a szívizom Q10 szintje legalább megfeleződik [10]. Több japán tanulmány kimutatta, hogy komoly szívproblémákban szenvedő páciensek alacsonyabb Q10 szinttel rendelkeznek, és arra következtetett, hogy ezeknél az alanyoknál a pótlása jelentősen növeli a vér és szív szöveti Q10 szintjét.

A Q10 hiánya szervezetünk működését több szinten determinálja, mert egy létfontosságú antioxidáns. Az általános szabadgyök elleni védekezésben is kulcsfontosságú szerepet lát el. A szív mellett számos más mitokondriumokban gazdag szervünk is Q10 igényes, mint az agy, a vese, a máj, a vázizomzat, a hasnyálmirigy, az endokrin rendszer. Így preventív hatása széles sprektumban mozog: daganatos megbetegedések, szénhidrát-anyagcsere problémák, metabolikus szindróma, kognitív-mentális hanyatlás, terméketlenség prevenciója.

Új termékünk egy speciális, vízoldékony, kiemelkedő felszívódású NanoQ® Q10 formát tartalmazza, melynek hatásmechanizmusát PQQ és Shilajit hatóanyagokkal is megerősítettük. Az általunk használt Shilajit kivonat nehézfém szennyeződéstől mentes.

vízoldékony NanoQ® Q10A Q10 koenzim egy zsírban oldódódó kristályos anyag, ami a bél vizes környezetében nem oldódik fel, és a mérete túl nagy ahhoz, hogy könnyen felszívódjon. A Q10 olvadáspontja 48-52 °C, így testhőmérsékleten sem olvad meg, nem válik folyékonnyá, így a szervezet nehezen tudja emulgeálni (vízoldékonnyá tenni) pl. epesavakkal. Termékünk speciális vízoldékony Q10 formát tartalmaz. A technológia során kizárólag természetes emulgeáló anyagok (lecitin, MCT olaj) segítségével, nagy nyomáson, folyékony, homogén emulziót hoznak létre a kutatók, ahol a Q10 szemcsék mérete a kolloid tartományba esik (500-1000 nm), ami a biztonságos nano mérettartomány, majd cukrokba "csomagolják" a molekulákat. A kapszula tartalma a béltraktus vizes közegében tökéletesen feloldódik (lásd mellékelt kép), nagy effektív felülettel rendelkezik, ezért a Q10 hatékonyan szívódik fel a véráramba. A NanoQ® Q10 felszívódása jelentősen nagyobb, akár 2-3-szorosa a hagyományos, olajban feloldott Q10-ének, kb. 5-6-szorosa a por alakú Q10-ének.

NanoQ Q10 + PQQ
:
5700 Ft
/ doboz (60 db kapszula)