egészséges életmód

YiYa Zöld kávé komplex - az egészséges vércukorszintért


Zöld kávé az egészséges vércukorszint támogatója A kontrollált vércukor- és inzulinszint mindnyájunk egészségének létfontosságú eleme (és nem csak a cukorbetegeké). Ugyanis a magas vércukor/inzulin szint megnöveli az egész szervezet gyulladásszintjét, és hosszútávon krónikus betegségek kialakulásához vezet: cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, elhízás, idegi problémák, és nem utolsó sorban jelentősen megnöveli a rákbetegség kialakulásának lehetőségét.

A zöld kávé a pörköléstől megkímélt nyers kávébab. Legfontosabb hatóanyaga a klorogénsav, ami bizonyítottan csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát[1]. Ez a lecsökkent vércukorszint, a megnövekedett inzulinérzékenység és mind a tárolt zsír, mind a tárolt szénhidrát csökkenésének a következménye. A kutatók kimutatták, hogy alapvetően gátolja a szervezetben a szénhidrátok (pl.cukrok) felszívódását, a glukóz szintézist és kibocsátást [2-4]. Csökkenti a szénhidrátfogyasztást követő hiperglikémiás kiugrást is, ezáltal az inzulinaktivitás gyengül, ami a zsírlerakódás ellen hat [5,6].

A gymnema és a fahéj az indiai ayurvédikus gyógyászatban használt gyógynövények, amelyek hozzájárulnak az egészséges vércukorszinthez [31-34].

klorogénsav

A termék kimagaslóan magas, 60%-os klorogénsav tartalmú zöld kávé kivonatot tartalmaz! (500mg kivonat a napi adagban.) A gymnema és a fahéj kivonatok a zöld kávé hatását tovább fokozzák, ezáltal sokkal átfogóbb és hatékonyabb élettani hatás érhető el, mint a hagyományos, kizárólag csak zöld kávé kivonatot tartalmazó készítmények esetében.

Zöld kávé
:
3600,- Ft
/ doboz (60 db kapszula)